sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Raparperia

Eilen leivoin siis elämäni ensimmäisen raparperi piirakan. Tämä resepti todella oli helppo!

 2 dl vehnäjauhoja + 1 rkl vaniljasokeria + 100 g voita.

Sekoita jauhot ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon voi, nypi taikinaksi ja vuoraa sillä n. 20-24 cm levyinen taikinavuoka. Laita +200ºC uuniin 10-12 minuutiksi.

 300 g kuorittua ja paloiteltua raparperia + vajaa 1 dl sokeria. Laita raparperinpalat ja sokeri kattilaan ja anna hautua keskilämmöllä kunnes raparperi on pehmentynyt. 3 munanvalkuaista + 1 dl sokeria.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista vielä pari minuuttia. Ota valmis kakkupohja pois uunista, kaada päälle raparperisose, levitä marenki.

Paista uunissa toiset 10-15 minuuttia kunnes marenki on saanut kultaisen värin.
 Kirpeistä raparpereista tuli nopeasti makeita tällä sokerimäärällä ;)
 Valkuaisvaahdon tekoa
 Ennen uunia
 Piirakka alkoi saamaan uunissa nopeasti väriä
 Valmis piirakka, Yammy
Tarjoile pelkästään tai vaikka tuoreiden mansikoiden kanssa
Nams, super hyvää tuli!

9 kommenttia:

  1. Oi kun näyttää herkulliselta! Marenkikakut on mun lemppareita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kannattaa testata tehdä, sillä resepti on super helppo :)

      Poista
  2. great tutorial dear!!umm..so delicious hehe..
    xoxo=)

    VastaaPoista
  3. Näyttää tosi herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  4. Mmm, kun se näyttää hyvältä! Onko tuo kuorrute kovaa ja rapsakkaa, vai pehmoista? =)
    Harmi, että en asu naapurissa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niiiin hyvää, kuola valuu jo ajatuksesta ;D Se oli kyllä normaalia marenkia pehmoisempaa :) Todellakin harmi, sillä tällekin päivälle jäi rippeitä :D hihh <3 <3

      Poista
  5. Kokeile ihmeessä! Tuo vei kielen mennessään ;))

    VastaaPoista

Ihanaa, kun piristit päivääni jättämällä kommentin :)