lauantai 8. kesäkuuta 2013

Lohi Ceviche

Poikaystävä päätti tehdä meille eilen super herkullista Lohi Cevicheä. Ajattelin jakaa teille tämän reseptin, joka sopii hyvin kesähelteille :)

Tarvitset:

6 kpl limettiä 300 g
 lohta (tai muuta makuusi sopivaa kalaa) 
1 kpl tuoretta chiliä
 1 kpl punasipulia
 1 kpl valkosipulinkynttä
 1/2 dl tuoretta korianteria
 1 tl sokeria
 1/4 tl valkopippuria
1 avocado


 Lohi-cevichesalaatti 4 annosta 
Ceviche Lisäksi 1 kpl kurkkua 1 kpl lollo rossoa ruukussa 

Purista limeteistä mehu. Leikkaa lohi hyvin pieneksi kuutioksi. Pese chilipalko, halkaise se ja poista siemenet. Kuori puna- ja valkosipuli. Hienonna chili ja sipulit sekä korianterinlehdet. Kaada limettimehu kalapaloille, sekoita sekaan cevichen muut ainekset. Anna maustua 15 minuuttia. Leikkaa kurkku viipaleiksi, revi salaatinlehdet pienemmiksi. Asettele lautaselle salaatinlehtiä ja kurkkuviipaleita. Nostele päälle lohicevicheä.



Lohi "kypsyy" tuosta limetin mehusta kuvan näköisesti.
Me syötiin tämä ihan pääruoaksi, mutta sopii paremmin alkupalana. Maku on ihanan raikas limetin ansiosta! Kannattaa kuitenkin muistaa, että monilla korianteri tökkii, joten jos vieraille kokkaatte kannattaa heiltä tuo varmistaa. Meidän rakastetaan korianteria, joten hyvää oli!

PS Jos kaipaatte herkullista jälkkärireseptiä niin kurkatkaa vuoden takainen postaukseni Raparperipiirakasta täältä.

2 kommenttia:

  1. Todella herkun näköistä! Kaikki lohiruoka on aina iso NAM! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää :) Kesällä menisi vaikka uusien pottujenkin kanssa, namm! :)

      Poista

Ihanaa, kun piristit päivääni jättämällä kommentin :)