perjantai 21. maaliskuuta 2014

Berliini


Ollaan lähdössä ensi viikolla äiti-tytär matkalle Berliiniin. Varattiin reissu ihan extempore ja odotellaan molemmat innoissamme matkaa! Olen päättänyt, että tänä vuonna matkustaisin vaan paikkoihin, joissa en ole aiemmin käynyt ja tämä yksi niistä. Jotenkin aikaisemmin Berliini ei ole minua houkuttanut, mutta nyt aika antaa sillekin mahdollisuus :)

Kysymys kuuluukin, että olisiko sinulla mitään hyviä vinkkejä? Kaikki otan kiitollisena vastaan; ravintolat, shoppailu, nähtävyydet etc.

Kuvat: Pinterest/Berlin


---
We are traveling to Berlin next week, any tips for us?

26 kommenttia:

  1. Hei! Ollaan myös suunniteltu äiti-tytär matkaa ja Berliini juurikin ykkösvaihtoehto. Lähtö olisi huhtikuun viimeisellä viikolla. Kaupunki on meillekin uusi tuttavuus. Mistä otitte lennot ja hotellin?
    Aurinkoista kevättä! T. Aava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska yhteensattuma :) Berliini sopii hyvin tällaiseen, kun niin lyhyt lentomatka :) Pitääkin sitten kirjoittaa reissun jälkeen omiakin vinkkejä tai hyväksi huomattuja juttuja! Me varasimme ebookersin kautta matkapakettina, josta oli jokin -50€ tarjous. Etsin myös erikseen silloin lentoja ja hotellia, mutta tuolla combolla tuli edullisemmaksi! Lentoajoista saa valita itselleen sopivat, mikä oli hyvä, sillä yritämme maksimoida lomapäivieni käytön ;)

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi! Samoin huomasin, että edullisemmaksi tulee lento+hotelli paketti. Travellinkilta ja ebookersilta katsoimme. On tosiaan hyvä että lentoajan voi valita, meillä kolmen yön matka, joten kaikki lisäaika on tarpeen. Meillä suunnitelmissa ostoksia, kahviloita ja hyvää ruokaa. Tietysti nähtävyyksiäkin täytyy katsastaa. Odotan mielenkiinnolla vinkkejäsi! t. Aava

      Poista
    3. No niimpä, minäkin sinnittelen kahdella lomapäivällä tuon to-ma reissun, joten kaikki lisäaika on tarpeen :) Sain jo lainaan kevyemmän kamerankin, jotta kivempi raahailla ja tulee helpommin kuvailtua paikkoja :)

      Poista
  2. Rakastan Berliiniä kohteena. Eläintarhaa olen suositellut kaikille ja lounasta KaDeWen winter gardenissa eli ysikerroksessa.

    http://xlelamaa.blogspot.fi/search/label/Berliini

    Tuolla enemmänkin jos jaksaa selata, joulukuussa oltiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa Dahlia, kiitos! Jaksan ehdottomasti selata :))

      Poista
  3. MInä en taas eläintarhaa suosittelisi, on sitä samaa peruskauraa mitä muutkin eläintarhat.

    Berliinissä on niin paljon nähtävää, että kannattaa juuri etukäteen miettiä, mitä haluaa nähdä - kaikkeen ei nimittäin aika riitä, jos kyse on muutaman päivän reissusta. Paljon vaikuttaa myös se, missä päin hotellis sijaitsee. Julkisten avulla Berliinissä on helppo liikkua, mutta siirtyminen vie toki aikaa eli se kannattaa huomioida hotellin sijaintia valitessa.
    Museotarjonta on mieletön, tarkemmin kannattaa tarjontaa katsella Berliinin turistitoimiston nettisivuilta.

    Hamburger Bahnhof on nykytaiteen museo ja ehdottomasti käymisen arvoinen, kannattaa toki tsekata museon nettisivuilta, mikä on vaihtuva näyttely tällä hetkellä.

    DDR-museota on moni suositellut, itse en ole vielä sinne asti ehtinyt. Pergamon-museo museosaarella on myöskin hieno.

    Perusnähtävyyksiä varmasti kannattaa kiertää oman mielenkiinnon mukaan, bussien nro 100 & 200 reitit kiertävät tunnetuimpien nähtävyyksien ohi ellei halua jotain perusturistikierrosta.
    Kannattaa harkita Berlin Card (mikä onkään nimi nykyään), sillä pääsee ilmaiseksi kaikissa julkisissa ja saa hyviä alennuksia nähtävyyksien ja museoiden sisäänpääsymaksuista.

    Hackesche Höfe on kiva käyntikohde. Shoppailua voi harrastaa missä vain, Berliini on shoppailian paratiisi. Vanhan lännen puolella on Ku`Dammin alue, Mittessä isot ostoskadut ja Alexin ympäristössä paljon kauppoja, puhumattakaan kaikista sivukaduista ja putiikeista. Lännen puolella tavarataloista KaDeWe on se perinteinen tavaratalo, jonka hypetystä en oikein ole ymmärtänyt: onhan se iso ja monipuolinen, mutta mielestäni vain paranneltu versio Stockasta. Ruokaosastolla on kivoja ständejä, joissa voi syödä lounasta - mielestäni kivempi vaihtoehto kuin yläkerran ravintola.

    Vanhan idän puolella on iso tavaratalo Alexilla (oliskohan ollut Kaufhof), sekin varsin monipuolinen.

    Auts, nyt iski Berliini-kuume, viimeisimmästä visiitistä onkin jo toista vuotta aikaa. Berliini on yksi ehdottomia lemppareitani olen käynyt siellä lukemattomia kertoja. Kannattaa tsekata turistitoimiston sivujen "tapahtumakalenteri", sieltä löytyy haulla matkanne aikana tapahtuvat konsertit, näyttelyt, katujuhlat, ym. tapahtumat.

    Hauskaa matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kiitos kaikista vinkeistä! Ollaan neljä yötä reissussa, joten jonkin verran ehtii ainakin näkemään, mutta eipähän sitä aika koskaan riitä ihan kaikkeen :) Julkista liikennettä ajateltiinkin hyödyntää, joten kiva kuulla sen olevan helppoa. Meillä hotelli siellä Mitten alueella ja ollaan siitä katseltu kulkuyhteyksiä ympäriinsä. Ihanaa, en malta odottaa reissua näitä lukiessani! Kiitos vielä :)

      Poista
  4. Ihanaa, tuonne minäkin haluun vielä joku päivä :) Ja helppoa lienee, kun usein matka ei sinne kovin paljon edes maksa.
    Et ole sattunut Tukholmassa just käymään? Menen ensi viikolla pitkästä aikaa ja googlettelen juuri shoppailu/ruokailuvinkkejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, lennot ja hotelli ei todella ollut hirmuisen paljoa ja pieni irtiotto on aina ihanaa :)

      En ole kyllä hetkeen käynyt, olen niin tylsä, että koluan Tukholmassa aina vaan kaikkia sisustusliikkeitä ;D

      Poista
  5. Me käytiin katsomassa Nefertitin päätä Museosaarella. Ihana, pieni ja kaunis! KaDeVe:n herkkuosasto on must.
    Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jooo, museosaarta kehuttiinkin kauniiksi, sinne siis! Kiitos vinkistä Leena :)

      Poista
  6. Lempparialueeni on Prenzlauer Berg pikku ravintoloineen ja kahviloineen.

    Berliinissä kannattaa vilkaista myös sisäpihoille, vähän kulahtaneesta porttikongista kulkiessa voi päätyä hauskaan kauppaan tai kahvilaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä, kiitos vinkistä! Meillä hotelli Mitten alueella, josta pääseekin näköjään kätevästi alueelle :) Sinne siis!

      Poista
  7. Berliini on ihana! Tuolla tulikin hyviä vinkkejä jo. Itse kun olen tällainen historiafriikki niin kaikki mahdolliset toiseen maailman sotaan liittyvät tuli aikoinaan kateltua (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olette sitten mieheni kanssa samanlaisia :) Hauskaa <3

      Poista
  8. KaDeWen herkkuosasto on ihan kiva,mutta ei mitenkään ainoa lajissaan täällä (asun Berliinissä). Käyn KaDeWessä ehkä kerran vuodessa. Yhtä mielenkiintoisia tai mielenkiintoisempia ovat esimerkiksi lukuisat torit ( iso lauantaitori esimerkiksi Kollwitzplatzilla, voi tehdä ostoksia ja syödä esim. ostereita kuohuviinin kera, makkaraa, kalaa, keittoa.... samanlainen on myös Schönebergissä) sekä Galeries Lafayettesin ruokaosasto, joka on pienuutensa takia minusta helpompi hahmottaa kuin turisteja vilisevä KaDeWe, ja silti varsin monipuolinen (herkkutiskit, joiden ääressä ruokaillaan). Myös pieniä herkkukauppoja ja luomumarketteja on paljon. Alexanderplatzin Galeria Kaufhof on hyvä, iso tavaratalo, jossa on edullisempia merkkejä kuin KaDeWessä ja myös hyvät ruokailumahdollisuudet alakerran ruokaosastolla sekä yläkerrassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistähän päin kannattaisi ottaa hotelli? Toiveena olisi hotelli lähellä olevat hyvät aamiaispaikat
      T.ensi kertaa berliiniin

      Poista
  9. Kaupungissa on myös toinen eläintarha, Tierpark (huom. ei Tiergarten). Tierparkilla on oma metropysäkki. Se on iso alue ja soveltuu etenkin lämpimänä vuodenaikana hyvin kävelyyn. Tierpark oli entisen Itä-Berliinin eläintarha, ja se on säilynyt. Eläimillä on mielestäni siellä enemmän tilaa kuin Zoossa. Alueella on myös kahvila ja kauppa, ja tosiaan metro tulee ihan porttien viereen. Suosittelen, jos haluaa vähän erilaisen kokemuksen!

    VastaaPoista
  10. Joku tuolla jo aiemmin mainitsi Prenzlauer Bergin. Kollwitzplatzin lauantaimarkkinoilta (ja torstaisin luomutorilta) saa hyvän käsityksen alueesta, pikkukaduilla voi sitten kierrellä ja ihastella putiikkeja ja kahviloita. Markkinoilla kannattaa ehdottomasti käydä, sieltä paikallisetkin ostavat ruokansa ja kukkansa viikottain, se on ihan "oikea tori" josta saa myös hyviä tuliaisia. Kollwitzplatzin puistossa on myös vessa, tiedoksi vain jos torille lähtee syömään ja viihtymään! Lähellä on myös Wasserturmin (vesitornin) puisto jossa on mukava istuskella jos sää on kaunis. Kollwitzplatzin puisto tietysti vilisee aikuisia ja lapsia markkinapäivänä, mutta sekin on vain hauskaa. Hyvää matkaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos super vinkeistä, tuonne Kollwitzplatzille ajateltiinkin lauantaina suunnata (ensin ehkäpä brunssille siihen Anna Blumelle) :)

      Eläintarhoihin on aina (ainkin minun hermoilla) vaikeampi mennä, kun meinaan tirauttaa kyyneleet pienistäkin asioista, jos näen eläimillä huonoja oloja. Joten siksipä tuo voisi olla meille parempi, jos päätämme eläintarhaan mennä, kun eläimillä enemmän tilaa <3

      Poista
  11. Hei vielä, minä olen se,joka tuossa mainitsi Galeries Lafayettesin ruokaosaston. Unohdin mainita mikä se on, no varmasti tiedätkin, mutta se on siis ranskalainen tavaratalo Berliinissä. Ruuat on alakerrassa ja (kalliit) vaatteet ylempänä, tosin esim Lafayettesin omat kasmirneuleet on hivenen edullisempia ja tutkimisen arvoisia!! Lafayettes on Mittessä Französische Strassella ja pääset siihen helposti kävellen esim. Unter den Lindeniltä tai Stadtmitten metropysäkiltä. Sen sivukadulla on myös Rittersport-suklaamerkin oma esittelypaikka ja kauppa joka kiehtoo ainakin lapsia ja josta saa Rittersport-suklaata varsin halvalla. Museoista vielä, tosiaan kannattaa katsastaa ainakin yksi, niitä on paljon, Nefertitin pää on kieltämättä ikimuistoinen näky ja museosaari kaunis. Kivaa reissua! Huom. muista varata käteistä, Berliinissä luottokorttimaksut esim. pikkupaikoissa eivät vielä ole niin yleisiä kuin Suomessa. Ja muistathan, ettöä jos ostat esim. päivälipun, se pitää vielä leimata oston jälkeen (yhden kerran, ei enää myöhemmin, leimasta tarkastaja näkee milloin lippu on otettu käyttöön).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ikävä kyllä tiedän (lompakolle ei kiva juttu) ;D Olen Ranskassa kolunnut ne kaikki läpi ja innostuin mielettömän paljon, kun tajusin saman löytyvän myös Berliinistä!! :)) Ja muuten juurikin heidän kasmir valikoiman ajattelinkin koluta läpi (eritoten huivit)! Ihanaa siis, että annoit hyvät sijaintiohjeet, KIITOS!

      Herkkuhiirenä innostuin myös tuosta Rittersport vinkistä, oujee ;p Olet mielettömän ystävällinen, kun jaksoit kirjoittaa näin monta hyvää vinkkiä, kiitos siis vielä kertaalleen ja aivan mielettömän ihanaa kevättä <3

      Poista
  12. Hei! Eipä kestä! Kiva jos oli mieleen! Rittersport-paikka on siis tosiaan samassa korttelissa kuin Lafayettes.Sinne löytää varmasti kun vain kiertää tavaratalon korttelin ympäri yhtäkään katua ylittämättä :-) - sanon näin käytännöllisesti, koska en muista suklaapaikan kadun nimeä, mutta se on siinä samassa korttelissa. Mun oma tytär rakastaa sitä paikkaa, siellä on niin hyvät valikoimat Rittersporteja! Lafayettesissä on sitten ihania ranskalaisia karkkeja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli ihana reissu, kiitos vielä vinkeistä :)

      Poista
  13. Kiva kuulla! Hauskaa kevättä Suomeenkin!

    VastaaPoista

Ihanaa, kun piristit päivääni jättämällä kommentin :)