maanantai 6. helmikuuta 2012

Lukijan kysymys hiuksistani

Ihana lukija lähetti minulle seuraavan kysymyksen:


Heippa!

Löysin vahingossa blogisi ja täytyy kyllä todeta, että jäin kiinni samantein. :) Olen erittäin kiinnostunut hiuksistasi, joten olisi todella kiva tietää hiustesi "tarina". Onko sinulla aina ollut yhtä paksut ja pitkät, mutta silti suht hyväkuntoiset hiukset? Miten hoidat hiuksiasi?

Vaikuttaisi siltä, että hiuslaatusi on lähes sama kuin minulla, mutta paljon paremmassa kunnossa, joten olisin todella kiinnostunut kuulemaan ja ottamaan mallia hiusten hoitotavoistasi.

Aloin n. 3 vuotta sitten hiljalleen vaalentamaan 5 vuotta tummina olleita hiuksiani kokopääraidoituksella vaaleaksi, jotta saisin karsittua värjäyskertoja roimasti, sillä jouduin melkeinpä 1-3kk välein värjäämään hiuksiani tyvikasvun ja haalistumisen takia, mistä hiukseni kärsivät todella paljon. Samalla olen myös joutunut lyhentämään kunnolla hiuksiani melkeinpä joka toinen kuukausi, jotta saisin karsittua kaikki kärsineet hiuskohdat pois ja aloittaa ns. puhtaalta pöydältä kasvatuksen. Joulukuun leikkauksen jälkeen latvat eivät ole enää menneet huonoon kuntoon, mikä saattaa juurikin johtua siitä, etten ole värjännyt hiuksiani 6 kuukauteen. Tällä hetkellä värjäysväli on n. 8kk ja silloinkin ainoastaan raidoitan, jottei tyvikasvu erotu melkeinpä yhtään värjäysvälillä. Mikä yhteensattuma, että olet suosinut samankaltaista tapaa, vaikkakin vielä pidemmillä aikaväleillä ja ohentamisen kanssa. Tavoitteeni on saada yhtä pitkät ja paksut hiukset kuin sinullakin, sillä nuorena tyttönä sellaiset minulla oli, mutta jotka aikoinaan ainaisella värjäilyillä pilasin.

Olen onnellinen puolestasi, kun sinulla on niin ihanat hiukset ja tarinani kirjoitin lähinnä siksi, jotta ymmärtäisit vielä enemmän, miksi olen niin kiinnostunut hiuksistasi. :)

Hyvää alkavaa viikkoa!

T. J






Kiitos ihana kysymyksestäsi ja anteeksi, kun nyt näin "julkaisin" tämän kysymyksen, mutta vastaavaa on kyselty aikaisemminkin ja ajattelinkin vastata nyt oikein kunnolla :)


Hiukseni ovat aina olleet todella paksut, mutta pituus on vaihdellut elämän varrella moneen otteeseen. Kuitenkin olen oppinut, että pitkinä hiukseni näyttävät kivoimmilta, sillä lyhyt paksu tukka ei tosissaan ole mun juttu ;D Olen jo pidempään ohentanut hiuksiani, jotta ne laskeutuisivat kauniisti, eivätkä olisi kolmion malliset!


Paksut hiukset olen perinyt äidiltäni, jolla myös todella paksu hiuslaatu. En koskaan nuorempana hoitanut hiuksiani yhtään millään lailla, harvoin edes harjasin, sillä se mielestäni vain tuuhensi hiuksiani ;) Vanhemmittaan olen oppinut käyttämään erilaisia hiusöljyjä hiusteni "pienentämiseen" eli silottamiseen.


Talvisin päänahkani kuivuu helposti ja olenkin aivan hullaantunut näihin Simin System 4-sarjan tuotteisiin.

Kotimainen System 4 on Suomen ostetuin hajustamaton tuotesarja hiuspohjan hyvinvointiin. System 4 Therapeutic Hair Spa hoito-ohjelma ylläpitää ja edistää hiusten ja hiuspohjan kuntoa. Sarjassa käytetään pitkän tuotekehityksen pohjalta tehtyjä tehoaineiden tarkkoja seoksia. Tuloksena on takuuvarma ja kaikille soveltuva tehokas tuotesarja hilseen, kutiavan päänahan, hiustenlähdön ja muiden hiuspohjan ongelmien hoitoon.

Kuva ja teksti täältä  








Tällä hetkellä käytössäni on System 4 Climazole Scalp Tonic hoitoneste hiuspohjalle, Shampoo kuiville ja käsitellyille hiuksille ja hiuspohjalle sekä Oil Cure Hiusnaamio.

En oikeastaan käytä mitään hiusten muotoilutuotteita hiuksissani. Ainoastaan lämpörullien yhteydessä laitan suoja-ainetta lämmöltä sekä hiuslakkaa, jotta kiharat säilyisivät pidempään. Tämäkin tapahtuu aika harvoin, noin kerran parissa kuukaudessa. Olen aina ollut tälläinen luonnonlapsi ja laiska laittamaan hiuksiani, ehkä siksi ne ovat hyväkuntoisina säilyneetkin? En oikeastaan osaa sanoa kuitenkaan hiuksieni tämänhetkiseen ulkonäköön muuta, kuin kiitos äiti ja isi <3

Minulla on kuitenkin todella kuiva hiuslaatu. Siitä syystä tykkään paljon noista öljyhoidoista ja öljymäisistä hiuksiin jätettävistä siloittajista. Ihan lemppari tuote on Lanzan Silk Serum:


Tätä suosittelen kaikille, ketkä taistelevat pörröistä hiuslaatua vastaan :)

Hiuksia pesen noin kerran viikossa. Jos treenaan paljon, huuhtelen myös vedellä hiukset kerran pesujen välissä. Pesun jälkeen laitan hiuksiin jätettävää hoitoainetta, jotta hiukset olisi helppo harjata. Tällä hetkellä käytössäni on Tigin Fast Fix Leave In Conditioner:

Mitä hiusten värjäämiseen tulee, niin värjäsin hiuksiani ensimmäisen kerran vasta joskus 17-18-vuotiaana ja en koskaan ole värjäillyt niitä kovin usein. Joskus oli tummempaa raitaa, mutta eniten olen värjännyt vain laitattamalla vaaleita raitoja. Mitä enemmän kuitenkin hiuksia käsittelee väreillä, sitä huonompaan kuntoon ne menevät (olivat hiukset sitten paksut tai eivät).  Nykyään tosiaan reilun vuoden välein käyn rakkaalla kampaajallani laittamassa tyveen raitoja. Sen lisäksi tosiaan ohennan ja leikkaan hiuksia.

J : Sinunkin hiukset "palautuvat" varmasti ennalleen, jos et niitä enää värjää niin usein! Toki ammattilaisen neuvoilla voisi saada parempaa apua, mutta tässä nyt lyhyesti omaa hiusten hoitoa.

Päivän aiemmassa postauksessa oli lisää hiustuotteistani. System 4 tuotteiden kuvat ja kuvaus siis tuolta:






6 kommenttia:

  1. tosiaan, sinulla on aivan ihana tukka! :D itselläni oli myös muutama vuosi sitten vaalea, takapuoleen asti ulottuva tukka, jonka tyhmänä värjäsin tummaksi ja sen jälkeen leikkasin A- mallin niskaan, joten hiukset leikattiin polkaksi, houh... nyt pikkusiskollani on täysin samanlainen tukka kun minulla oli, ja hipelöin aina sitä ja välillä tulee tipppakin linssiin ; oi miksi olen leikannut joskus hiukseni!?.. no tukkani kasvaa nyt hyvää vauhtia, ja tällä hetkellä minulla on teippipidennykset, jotka ovat pelastus! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 Aina tulee toi fiilis, kun on leikannut hiuksiaan! Mikä siinä onkin, että pidempi hiuksisena unelmoi leikkaavansa lyhyeksi ja kun leikkaa, niin odottaa taas hiusten kasvua ;) ? Onneksi tosiaan hiukset kasvavat ja saa taas takaisin ne pitkät kutrit! Onneksi voit käyttää niitä pidennyksiä :)

      Poista
  2. Tuo hoitoneste on niin loistavaa ainetta! Sain sillä kesytettyä päänahkaan ilmestyneen psorin, eikä ole näkynyt enää, eikä toivottavasti enää tulekkaan. =) On ihanaa, kun se ei rasvoita hiuksia tai päänahkaa, vain kosteuttaa.

    Sinulla on kyllä maailman upein tukka. Eipä tuohon pysty mitkään taika-aineet. Oma moppini on tavallinen, ohuehko ja liukas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä! Omakin päänahka kärsi kovista pakkasista ja tuolla saa hoidettua hyvin kärsinyttä ihoa! Ja tosiaan siitä ei jää rasvaista tms jälkeä laisinkaan :)

      Kiitos ihana <3 Kaikilla meillä on omalaatuiset hiukset, itse unelmoin aina siististä ohuemmasta pehkosta (luojan kiitos ohennusveitselle) ;D

      Poista
  3. Tuhannet kiitokset tästä postauksesta! Olen otettu, että päätit vastata kysymykseeni ihan omalla postauksella. :) Tämä auttoi niin paljon! Täytyy käydä ostamassa ainakin tuota Lanzan Silk serumia ja olen myös käyttänyt öljyjä hoidoissa huomatessani, että ne todellakin auttavat sekä päänahan että hiusten kuntoon erittäin positiivisesti. Jonkun mielestä ehkä hassua sanoa, mutta luotan paljon enemmän sinun kuin jonkun kampaajan neuvoihin, sillä kuten taisin jo aiemmin mainita, sinulla on lähes sama hiuslaatu kuin minulla, sekä todiste pitkistä ja hyväkuntoisista hiuksista, minkä perusteella sanoillasi on minulle paljon enemmän arvoa. Toivon todellakin, että hiukseni pikkuhiljaa vahvistuisivat ja jollain tapaa olen alkanut jo huomaamaan paranemisen merkkejä, joten hiljaa hyvä tulee. :)

    Kiitos vielä kerran!

    Terv. J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oles hyvä, ihanaa jos pystyin olemaan avuksi!! <3 Jos päänahkaan haluaa täsmähoitoa, niin tosissaan tuo System 4 Climazole Scalp Tonic hoitoneste hiuspohjalle on aivan ihana tuote! Sitä vissiin suositellaan myös hiustenlähtöön ;) Mutta siis auttaa päänahkaa paranemaan! Ja Silk Serum taas hoitaa hiuksia! Aivan ihania tuotteita :) Oi kiitos ihana, kyllähän se käytännön kokemus on aina parempi tieto. Minunkin hiuksia moni kampaaja ei osaa leikkaa / käsitellä oikein, joten eihän kaikkien heidän neuvoihinkaan uskalla ihan täysin luottaa! Maltti on valttia, kyllä ne sinunkin hiukset taas "parantuvat" takaisin entiseen kuntoonsa aivan varmasti!
      Ihanaa viikonjatkoa!! <3

      Poista

Ihanaa, kun piristit päivääni jättämällä kommentin :)