torstai 19. huhtikuuta 2012

Ubud


Yhtenä päivänä Balilla otimme käyttöömme kuskin päiväksi, joka maksoi noin 60€. Meidän Villa sijaitsi tosiaan aivan Balin etelä-kärjessä, joten oli aika pitkä ajomatka tuonne Ubudiin saakka. Kuski siis todella kannatti! Oli ihana nähdä paikkoja muuallakin, kuin siellä Pecatussa.
Alueella oli paljon tuollaisia kiviveistämöitä ja lähistöllä myös puuveistämöitä.

Kuskimme vei meidät myös tuollaiseen korukauppaan, mikä oli kyllä aika kauhea paikka :D 
Turisteille puettiin sarongit päälle temppelivierailuille. 

Tuona päivänä juhlittiin monessa perheessä häitä, jotka tunnistivat aina noista kotioville asennetuista koristeista :) 
Riisipelloilla
Pikku lisko tuli meitä pelloilla vastaan

Tuolla ne kasvaa mudassa meidän riisimme :)

Balilla kaikilla koululaisilla on koulupuvut. Koulunkäynti myös maksaa heillä. Esimerkiksi hierojamme kertoi, että he keräävät tyttären tekemillä koruilla rahaa hänen koulunkäyntiinsä. No minunhan oli sitten aivan pakko ostaa niitä koruja useita kappaleita ja niitä olen nyt antanut tuliaisiksi muutamille ystäville <3


Käytiin myös maistelemassa paikallisia kahveja, jonne kyllä ehdottomasti suosittelen käyntiä jos tuolla liikkuu! Nams, ne olivat vain niin hyviä!
Tuon näköinen kaveri (Mangusti) syö ja kakkii kahvia :D Samoin myös tämä kiva pikku lepakko
Tuossa kuvia kahvin elinkaaresta. Noiden eläinten kakkaa (hyii) on tuo oikeassa alakulmassa oleva, josta saadaan käsittelyn jälkeen tuollaista puhtaampaa. Seuraavassa vaiheessa pavut paahdetaan
Paahdettuja papuja tuossa oikealla, joista taas jauhetaan tuota vasemmalla olevaa kahvia. Tuon jälkeen kahviin valitaan eri mausteita..
Ja eikun maistelemaan :) Kotiin viemisiksi valitsimme mm vanilja- ja suklaakahvia :) Vanhemmille tuliaisiksi taas sitä alkuperäistä Bali Coffeeta.
Kahvin maistelujen jälkeen suuntasimme läheisen vuoren huipulla sijaitsevaan ihanaan ravintolaan syömään ja sieltä taas lähdettiin Ubudin keskustaan

Ubudin markkinoilla
"Aitoa" tavaraakin oli kaupan ;D Ja noita skoottereita oli kyllä jokapuolella!
Loppuun vielä kuvaa turvallisesta liikennekaaoksesta :D Tästä syystä suosittelen skootterin vuokrausta vain rauhallisilla alueilla, sillä tuolla en olisi uskaltanut kyydissä olla!


Aamulla lähtiessämme ajattelimme käyvämme Kutalla paluumatkalla, mutta oltiin niin puhki 10 tunnin seikkailuista, että suuntasimme vain suoraan Villalle :)

2 kommenttia:

 1. Matkakuume nousee ;) Tuo kuva sinusta tuolla riisipellolla on todella hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täälläkin alettu suunnittelemaan jo seuraavaa matkaa ;D

   Kiitos paljon <3

   Poista

Ihanaa, kun piristit päivääni jättämällä kommentin :)