maanantai 11. helmikuuta 2013

Iho ja e-pillerit

Kirjoitin aiemmin hankkineeni Arganiaöljyä ja OptiMSM jauhetta ihoni hyvinvointiin.

Nyt ajattelin kertoa enemmän kokemuksistani tuotteista sekä ihoni ongelmista (--> apua, älkäähän sitten olko julmia minulle!). Kirjoitan siis nyt piiiitkän harkinnan jälkeen tästä itselleni todella arasta aiheesta ja toivon kokemuksistani olevan muillekin apua. 


Alla hieman lainattua tekstiä (netistä googlettamalla löydettyä) näistä kahdesta tuotteesta, joita siis hankin iholleni.


MSM eli metyyli sulfonyyli metaani on orgaaninen rikkiyhdiste, jota esintyy ihmiskehossa luontaisesti. Puhtaassa muodossaan se on tuoksuton valkoinen kidemäinen jauhe, jolla on hiukan kitkerä maku. MSM auttaa kehoamme esim. energian tuotannossa ja erilaisten tukikudosten rakentamisessa (esim. hiukset, luut, kynnet ja nivelet). Korkeampina annoksina sillä on saatu myös terapeuttisia vaikutuksia esim. allergioiden ja astman hoidossa, loisten ehkäisyssä, ruuansulatushäiriöissä, niveltulehduksissa, lihasarkuuden ja kramppien poistamisessa. MSM sopii erityisen hyvin urheilijoille, raskasta työtä tekeville tai ihon kunnosta kiinnostuneille henkilöille. MSM on välttämätön aine ihmisen ravinnossa - sitä on kehon jokaisessa solussa ja se on sekä rakenteellisesti että toiminnallisesti tärkeä osa 150 yhdisteessä, mukaan lukien hormonit, entsyymit, vasta-aineet ja antioksidantit.

Arganöljyä (l. arganiaöljy, argaaniöljy) käytetään kotimaassaan yleisesti ruuanlaitossa. Sillä väitetään olevan useita lääkinnällisiä ominaisuuksia kuten kolesterolia alentava vaikutus, verenkiertoa stimuloiva vaikutus ja elimistön luontaisen vastustuskyvyn vahvistaminen. Kansainvälisesti arganöljy tunnetaan kuitenkin parhaiten korkealaatuisena ihoa hoitavana ja syväkosteuttavana ihoöljynä. Hyvin ravinnerikkaassa öljyssä on todettu olevan ihoa elvyttävä ja ikääntymistä uhmaava vaikutus. Korkean E-vitamiinipitoisuuden ja tärkeiden rasvahappojen takia se auttaa useisiin iho-ongelmiin. Yleisimmät arganöljyyn liitettyjä hoitomuotoja ovat luonnonmukainen ihonhoito, kuivan ihon hoito, palaneen ihonhoito, aknen hoito ja psoriasiksen hoito.Nooh, miksi siis ihoni on huonossa kunnossa, eli mistä kaikki alkoi?

Päätin lopettaa e-pillereiden syönnin jo melkein kaksi vuotta sitten, sillä niistä kuulin kaikennäköistä ikävää. Olin siis syönyt pillereitä lähes putkeen ylä-asteelta saakka, jolloin ne määrättiin epäsäännöllistä kiertoa tasoittamaan. Voi kumpa tuolloin olisi kerrottu, että minusta tulee niiden käytön aikana ailahtelevainen hullu sekä kenen naama sanoo poks jos pillerit lopetan! Suurimman osan ajasta, jolloin pillereitä söin olivat ne merkkiä Diane-Nova, josta löytyikin oikein mukava uutinen n kuukausi sitten:

Lainasin siis Hesarin sivuilta tämän uutisen: "Ranska tutkii aknelääkkeen yhteyksiä kuolemiin
Rans­kan ter­veys­vi­ran­omai­set aloit­ti­vat tut­kin­nan Dia­ne-35-ak­ne­lääk­kees­tä, kun nel­jän ih­mi­sen kuo­le­ma yh­dis­tet­tiin lääk­keen käyt­töön, uu­tis­toi­mis­to Reu­ters ker­toi sun­nun­tai­na. Dia­ne-35-val­mis­tet­ta käy­te­tään myös eh­käi­sy­pil­le­ri­nä. Rans­ka­lais­vi­ran­omai­nen ANSM sa­noi, et­tä lää­ke liit­tyy nel­jään ve­ri­tul­pas­ta ai­heu­tu­nee­seen kuo­le­maan 25 vuo­den ai­ka­na. Li­säk­si kol­me muu­ta kuo­le­maan joh­ta­nut­ta sai­raut­ta saat­taa liit­tyä lääk­keen käyt­töön. Suo­mes­sa lää­ke­yh­tiö Baye­rin Dia­ne-35-lää­ket­tä myy­dään Dia­ne No­va -ni­mel­lä. Eri yh­tiöi­den rin­nak­kais­val­mis­tei­ta ovat Fe­mi­nil, Vreya ja Cyp­re­tyl. "

Ei pelkästään tuo uutinen, mutta pillereiden lopetuspäätökseen ajoi minut aikoinaan se, että muutamilla tutuillani ilmeni veritulppa, joka johtui lääkärien mukaan juurikin e-pillereistä!


Pillerit lopetettuani oli ihanaa huomata, että en oikeasti olekaan niin temperamenttinen luonne, kun olin luullut. Vaan kaikki raivo - ja itkukohtaukset jäivät tyystin pois, kun pillereiden popsimisen lopetin. Toki luonnetta löytyy edelleen, mutta ne ääripäät jäivät täysin pois.

Noh, pillereiden lopetuksen myötä alkoi sitten siinävaiheessa vielä melko täydelliseen ihooni puskea epäpuhtauksia. Asiasta kauhistuneen hain lääkäristä vähän väliä antibiootteja sekä kaiken maailman rasvapurkkia näppyjäni parantamaan. Mikään ei kuitenkaan minua auttanut, päinvastoin, tilanne vain paheni kaikista lääkekuureista sekä ihon ylihoitamisesta.

Summa summarum; tällä hetkellä ihoni on kaikkea muuta, kuin hyvässä kunnossa, mutta olen päättänyt etten koske enää yhteenkään pilleriin asian hoitamiseksi, vaan yritän tyytyä luonnontuotteisiin sekä harkinnassa on hieman rajumpia ihohoitoja ihon pinnan parantamiseksi.

Olen siis alkanut syömään tuota OptiMSM jauhetta säännöllisesti sekä laitan nykyään yöksi aina arganiaöljyä iholleni. Toki alkuun pelotti öljytä jo valmiiksi rasvaista nassua! Olen kuitenkin saanut todeta pelkoni turhiksi, sillä ihoni on alkanut jopa kuivumaan öljyn käytön myötä (kuinka outoa!!).

Nyt olen siis näiden tuotteiden avulla saanut ihoani pikkaisen parempaan suuntaan, mutta en aio vielä luovuttaa. Olen käynyt konsultoimassa lääkäriä TCA -hoidosta ja nyt olen vielä menossa uuteen konsultaatioon keskustelemaan muista mahdollisuuksista (tänne).Jos tämä ihoni ei minua vielä tarpeeksi ahdistanut muuten ennen viimeisintä lääkärikäyntiä, niin nyt ahdistaa. Lääkäri kertoi minulle myös, että ihossani on alkanut tulemaan JUONTEITA iän myötä :D Oh lord! Anna minun kaikki kestää :DPS. Olen ihan paniikissa tämän asian julki tuonnissa, joten olkaahan minulle kilttejä. Kukaan meistä ei ole täydellinen, en minä ainakaan ja toivon asiasta kertomalla auttavani siis edes jotain saman asian kanssa kamppailevaa.. Toki myös olisi kiva kuulla, jos siellä joku kärsii samoista ongelmista kanssani ja jos apua olette jostain tuotteesta / hoidosta löytäneet?

PPS. Tämä teksti saattaa vielä poistua jos tämän julkaiseminen alkaa ahdistamaan minua liikaa ;D
94 kommenttia:

 1. Älä huoli.. täälä on myös yksi joka painii ihonsa kanssa kilpaa! Kaikki kuurit on kokeiltu mutta mikään ei tunnu tehoavan:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pöhh, tämä on niin ärsyttävää :/ Tsemppiä sinne!!

   Poista
 2. Voi älä turhaan ole huolissasi lukijoiden reaktioista, on hienoa että pystyt olemaan noinkin avoin itsellesi arasta asiasta.
  En osaa iho-ongelmiin sen suuremmin kommentoida, mutta e-pillereiden haittavaikutuksista mielestäni puhutaan ihan liian vähän! Itse ainakin tulevaisuudessa mietin toista vaihtoehtoa hormonaaliselle ehkäisylle. En halua enää mitään kemiallisia mömmöjä vetää tieten tahtoen itseeni. Tiedä, mitä siitä vielä seuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susku <3

   Sanos muuta!! Ei ole normaalia tällaiset hormonivaihtelut!!! Kiitos ei kaikki mömmöt!!

   Poista
 3. Voi apua! Mä syön tota diane novaa! Nyt alkaa pelottaa! Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan ole lääkäri, mutta harkitsisin vaihtamista johonkin toiseen merkkiin, jos ei kokonaan halua pillereistä luopua! Huomasin jo suuren eron vaihtaessani DianeNovasta Yasminelleen, mutta toki kaikki ovat yksilöitä ja se joka sopii yhdelle ei välttämttä sovi toiselle!

   Poista
 4. <3 Ihanaa muru kun uskalsit kirjoittaa tästä! Tiedätkö, myös mä lopetin syksyllä pillerit (muistatko kun juteltiin tästä kesällä?), ja alkuun ei ollut mitään ongelmia. Ongelmat alkoivatkin vasta nyt alkuvuodesta, ja mun ihon tilanne on nykyään kanssa aika huono (eniten on juuri sellaista pientä hormoninäppylää otsassa):/ Mullakin on aikaisemmin ollut ns. täydellinen iho, joten tää kyllä ahdistaa todella paljon! Samoin hiukset on mennyt ihan hirveään kuntoon, niitä lähtee ihan kauheasti, ja loputkin mitä on enää päässä, rasvoittuu nopeasti. On niin ahdistavaa, kun ei tunne oloaan enää hyväksi, ihan kuin olisi jonkun toisen naama ja hiukset, kun ne eivät ole enää yhtään samanlaiset kuin ennen!

  Mä oon myös ostanut tota Opti MSM:ää (joka on kyllä ihan järkyn makuista:D), ja tota arganöljyä vois kanssa kokeilla. Toivottavasti vaikka jollain olisi antaa muitakin vinkkejä?

  Toi tuntuu kyllä niin hullulta, mitä kaikkea pillereistä oikeasti voi seurata, eikä niistä edes puhuta! Jos hyviä puolia lopettamisesta etsitään (sen lisäksi, etten pumppaa kehooni kokoajan kaikkea ylimääräistä), olen laihtunut huomattavasti, sellainen kauhea turvotus on lähtenyt, ja juurikin noi sun kuvailemat pahimmat mielialavaihtelut on hävinneet:)

  Ihanaa kun uskalsit kirjoittaa tästä, mäkin olen miettinyt, mutta en ole vielä uskaltanut!:) Tsemppiä, toivotaan että me saadaan vielä meidän ihanat ihot takaisin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muistan, kun juteltiin! Mullakin alkoi ongelmat vasta n puoli vuotta pillereiden lopetuksen jälkeen!! Alkuun tuli juurikin pikkuista näppylää ja sitten alkoi muodostua sellaisia ihan kamalia ihonalaisia paukamia (jotka olivat myös todella kipeitä) :(( Sanos muuta, juurikin se ettei tunne oloaan enää kotoisaksi omassa ihossaan on kamalinta..

   Jep, aivan järkyn makuista, mutta huomaan sen auttavan, joten kiskon vain kiukulla alas!

   Mullakin lähti muutama kilo pillerit lopetettua, ei nyt mitenkään paljoa mutta kuitenkin. Myöskin juuri luonne muuttui aikalailla!! Todella pelottavaa huomata noita asioita!!

   Kiitos muru "tuesta" tähän <3 Pelotti todella paljon painaa julkaise nappia! Tsemppiä meille molemmille tässä taistelussa!!

   Poista
  2. Vielä vinkki ton Opti MSM:n ottamiseen; mä otan sen aina "shottina" pieneen määrään sitruunamehua sekoitettuna, sitruunan hapan maku auttaa vähän siihen, ettei toi maistu niin pahalta ja totahan suositellaan juuri käytettävän yhdessä c-vitamiinin kanssa:)

   Poista
  3. Hyvä vinkki!! Pitää testaa! Olen vedellyt pelkän veden seassa ja tulee kyllä aikamoiset puistatukset!

   Poista
 5. Tämä on aihe joka on aina arka mutta niin yleinen :) kiva kun kerroit omista kokemuksistasi ! Mä olen syönyt pillereitä nyt kolmisen vuotta ja olen huomannut että mä suutun todella helposti(mitä en mielestäni aikaisemmin ole) mutta jotenkin pelottaa lopettaa pillerit. Itse aloitin pillerit oikeastaan pelkän ehkäisyn vuoksi mutta huomasin hyvin nopeasti että sain takaisin tasaiset kuukautiset. Pääsin eroon jopa kaksi viikkoa kestävistä menkoista,kamalista kivuista jotka vaativat minut jopa päiväksi jäämään sänkyyn eikä vuoto ollut enään kuin niagaran putous :D

  Nyt olen pohtinut pillereiden lopettamista mutta en uskalla...juurikaan tuon kertomasi takia. Pelkään että ihoni huononee kun lopetan ja olen huonosta ihosta kärsinyt jo aikaisemmin ja saanut vain naurut päälleni kun kävin ihotautilääkärillä...Nyt siis olen ainakin vielä pillereiden orja.

  Toivottavasti saat ihosi kuntoon ja on kiva kuulla kokemuksia luonnontuotteista. Itse kun niihin suhtaudun pienellä varauksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle omien kokemuksien jakamisesta! Minulla todella oli kunnon kiukkukohtauksia pillereitä syödessä ja luulin pitkään vain olevani hieman tulisempi luonne ;D Pillereiden kanssa menkat tosiaan olivat hieman lyhyemmät sekä kivut vähäisemmät, mutta nyt ymmärrän, että pienempi paha on se, kuin taas tuo kamala hormonimäärä mikä niistä kroppaan tulee ja sai minut aivan sekaisin :/

   Kaikki me olemme yksilöitä ja monella ei tätä omaa vaivaani ole.. Mutta kuitenkin ihmeen monen olen kuullut kärsineen näistä jälkiongelmista.. Toivottavasti sinulla ei näitä tulisi jos jossain vaiheessa päätät pillerit lopettaa :)

   Näistä luonnontuotteista on ollut itselläni paljon enemmän apua, kuin yhdestäkään lääkekuurista.. Mutta edelleen; kaikki on yksilöllistä :)

   Poista
 6. Erilaisia ihoöljyjä kannattaa kokeilla, mieluusti siis todella luonnonmukaisia. Ne, ihme kyllä, kuivattavat rasvaista ihoa pitemmän päälle käytettynä, mutta avun saa myös kuivaihoinen. Itse olen käyttänyt öljyä kuuriluontoisesti ja ihoni (rasvoittuva) on ollut paremmassa kunnossa. :)

  Tsemppiä, parempi näppy naamassa kuin raivo päällä, eikös vaan? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljyt on kyllä uusin lempituotteeni!! Tästä arganiaöljystä olen tainnut saada lopuksi iäksi tuotteen valikoimiini ;)

   Olet täysin oikeassa, kiitos paljon <3

   Poista
 7. http://www.monasdailystyle.com/2012/12/e-pillerien-lopettaminen.html

  Ihanaa kun näinkin henkilökohtaisia asioita puidaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monan teksin luinkin tuolloin ja hänen kanssaan olenkin asiaa puinut! Aina uskaltaessani suutani asiasta avata olenkin huomannut, etten todella ole ainoa tämän ongelman kanssa!

   Poista
 8. Itselleni pillerit aiheuttivat 7 vuoden ajan migreeniä, haluttomuutta, itkuraivareita ja alakuloisuutta. Kukaan lääkäri ei minulle ehdottanut pillereiden lopettamista, vaan tein päätöksen yksin. Ja niin katosi migreeni ja sain tutustua todelliseen minääni, astetta lauhkeampaan tapaukseen kuin se pillerihirmu. Tosin en minäkään ilman ns. vieroitusoireita selvinnyt, vaan ennen niin tasainen ihoni alkoi rasvoittumaan ja tuli kaiken maailman näppylöitä, hiuksia lähti (tästä olin ehkä eniten shokissa) ja kierto meni aivan sekaisin. Kyllästyin näininkin oireisiin ja kokeilin nuvaringia, jonka aikana tilanne rauhoittui. Nyt heivasin senkin renkaan pois ja aika näyttää millainen kukinto naamaan iskee taas. Naisen elämä on välillä aikamoista :) kiitos kun uskalsit kirjoittaa aiheesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin samaistua kanssasi juurikin itkuraivareihin ja alakuloisuuteen! Sanos muuta, kukaan ei koskaan puhu sivuvaikutuksista eikä varsinkaan sano, että lopetappas syöminen!! Kauheinta on se, että kun olen tästäkin ongelmastani lääkärissä käynyt puhumassa, on minulle vain tyrkytetty uudelleen pillereitä!! Ihan uskomatonta!

   Minulla kierto palautunut säännölliseksi vasta nyt n 2 vuotta lopetuksen jälkeen! Sekin kertoo, kuinka pumpattu olin hormoneista!!

   Voih tätä naisen elämää, kiitos sinullekin kokemuksiesi jakamisesta :)

   Poista
 9. Tosi hyvä ja aiheellinen postaus, kiitos siitä- olet rohkea <3

  Minulla sama tarina takana, teininä aloitin terkan suosituksesta Diane Novat ihon kunnon parantamiseen (oli ehkä pari mustapäätä leuassa) ja söin niitä kiltisti vuosikaudet. Ihmettelin kyllä helvetillistä oloa aina ennen menkkoja ja kamalia migreenikohtauksia joihin kaikki lääkärit suhtautuivat vähätellen eikä niillä ja e-pillereillä kuulemma voinut olla yhteyttä.
  Sitten vuonna 2008 jouduin isoon leikkaukseen jossa oli suuri veritulppariski, ja ennen leikkausta e-pillereistä oli leikkaavan lääkärin määräyksestä luovuttava.
  Lopetin ne, ja iholleni pamahti sellainen akne että oksat pois! Selkä, decollete ja kasvot olivat kaameassa kunnossa. Menin ihotautilääkärille ja sain kolmen kuukauden antibioottikuurin, henkisesti olin huonosta ihosta huolimatta paremmassa kunnossa kuin koskaan. Masennukset ja mielialan äärivaihtelut poissa, samoin migreenikohtaukset.
  En enää _koskaan_ aio moisia myrkkyjä itseeni tunkea, mutta kuvottaa ajatella kuinka heppoisesti e-pillerit (ja voimakkaat sellaiset!!) edelleen nuorille tytöille määrätään sen kummemmin kyselemättä. Onkohan koulujen terkkarit jotenkin provikkapalkkaisia...

  Nykyään iholle tulee kyllä hormooninäppyjä aina ennen menkkoja, leukaperiin lähinnä ja ihoni on rasvaisempi ja epäpuhtaampi kuin pillereiden aikaan. Mutta miksi ottaa ne kaikki sivuvaikutukset ja pitkän aikavälin haitat vain hyvän ihon vuoksi? Ei se loppupeleissä ole sen arvoista.

  Tsemppiä ihon kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ja omien kokemuksien jakamisesta <3 Ihan kamalaa, että tämä on todellakin näin yleistä!!

   Tosiaan, kun olen käynyt vaivasta lääkärissä avautumassa niin minulle aina tuputetaan vain uusia pillereitä (en vaan voi käsittää!!)! Nuorempana olisi varmasti voinut kärsiä epäsäännöllisistä menkoista sekä parista näpystä mielummin, kuin kaikesta mistä on pillereiden takia kärsinyt :/

   Poista
 10. Minulla on sama ongelma, ensimmäisen kerran tämä ilmeni pari vuotta ennen ensimmäistä raskautta ja silloin söin puolen vuoden Roaccutan kuurin ja se auttoi. Sitten meni useampi vuosi, kaksi raskautta ja imetykset ja iho voi todella hyvin. Viime keväänä kuitenkin iho alkoi oireilemaan uudestaan ja ihotautilääkärin suosituksesta aloitin taas puolen vuoden kuurin, lääkkeen nimeä en muista mutta sisälsi siis samaa vaikuttavaa ainetta kuin Roaccutan. Sivuvaikutukset olivat kamalat mutta ihon parantuessa jaksoin kuurin loppuun. Valitettavasti kuurin loputtua olen takaisin alkutilanteessa ja nyt on taas vähän neuvoton olo. Iho on todella huonossa kunnossa, otsa on täynnä ihan pieniä näppyjä ja hiukset rasvoittuvat nopeasti. Tein vakaan päätöksen etten enää ota mitään lääkkeitä tähän vaan yritän keksiä jonkun hellemmän ratkaisun, tällä hetkellä pesen kasvoni Cocovin neitsytkookosöljyllä ja tuntuu että se rauhoittaa ihoa muttei kuitenkaan auta parantumiseen. Tsemppiä sinulle iho-ongelmien kanssa painimiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roacuttania minullekin on ehdotettu, sen kanssa kuitenkin pitää ottaa taas pillerit käyttöön, joten olisin taas lähtöruudussa. Myöskin Roacuttanin sivuvaikutukset pelottavat!

   Ja tosiaan jos kuurin jälkeen ongelmat palaavat, niin ei kiitos taas kaikkea sitä moskaa kroppaan!

   Tsemppiä myös sinne ja kiitos, kun kerroit omista kokemuksistasi <3

   Poista
  2. Tähän oli vielä kommentoitava. Itse olen syönyt myös tuon roacuttan kuurin, mutta minulla se oli paljon pidempi kuin puolivuotta. Minun akneni oli hyvin kystinen. Jossain vaiheessa naama näytti lähes muodottomalta. Pillerit käsittääkseni määrätään kuurin ajaksi, jottei tule raskaaksi koska roacuttanilla on haittavaikutuksia sikiölle. Celina, kirjoitit että vaihdoit ensin pillerimerkkiä. Miten siinä olevat vaikuttavat aineet erosivat novasta? Tuosta päänsärystä vielä. Moni sanoo, että päänsäryt loppuivat pillereiden lopettamisen jälkeen. Minulle ne talttuivat pillereillä. Ehkä olen tavallisesti oikea hormonihirmu. Ainoastaan tuo tulpan riski pelottaa. Hanna

   Poista
  3. Moikka, anteeksi kesti vastatessa, kun en huomannut heti tätä täältä välistä.

   Kyllä juurikin tuota mahdollisen raskauden myötä sikiölle tulevista haittavaikutuksista (mm epämuodostumat ym) määrättäisiin pillerit roa kuurin ajaksi. Kuulostaa niin kamalalta myrkyltä, että ei kiitos!

   Vaihdoin muistaakseni ensin Yasmineen ja sitten vielä Yasminelleen, joissa oli muistaakseni hormoneita vähemmän?

   Poista
 11. Ihanaa kun useampikin bloggaaja on jakanut näin henkilökohtaisen aiheen kaikille.
  Itselläni pillerit eivät vaan toimi ja haluaisin itsekin lopettaa ne, mutta kondomi ehkäisynä ei innosta..

  Mihin sinä ja lukijat täällä ovat vaihtaneet?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ehkäisyrengasta moni on kokeillut, mutta itseäni se ei oikein houkuta myöskään :/

   Toivottavasti muut vastailisivat omista vaihdokeistaan ;))

   Poista
 12. MAHTAVAA kun postasit tästä! :)
  Itsellä pillerit pahensi menkkakipuja.. vaikka eikös niiden pitäisi paremminkin poistaa niitä. No.. ittestä tuntui kuin olisi tylpällä puukolla vedelty sisuksista. Ilman pilleripöllyjä ei tunnu missään, naama tosin kukkii kuin pottupelto mutta antaa kaikkien kukkien kukkia :)

  Stemppiä ihon kanssa puljaamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui :/ Inhottavaa!!! Kiitos paljon ja tsemppiä sinne myös :)

   Poista
 13. Itse söin pillereitä ehkä vuoden joskus lukioaikana, mutta lopetin ne juuri noiden kauheiden sivuvaikutusten vuoksi, kuten mielialavaihtelut. Mietin jo silloin, että kuinka edesvastuutonta on, että terveyskeskuksessa niitä suorastaan tuputetaan!

  Nykyään käytän NuvaRingiä ja se on sopinut minulle tosi hyvin, eli vastaavia oireita kuin pillereistä ei ole tullut. Se myös helpottaa todella kivuliaita kuukautisia, yms. joten siksi sen käyttöä suosin myöskin. No nyt kuitenkin olen ruvennut miettimään, että aikuisiän akneni saattaa johtua juurikin tuosta Nuvaringistä. Googlailin hiljattain aiheesta hieman ja tosiaan moni on kertonut, että juuri Nuvaringin käyttö aiheuttaa kamalia, kipeitä hormoonipatteja poskiin ja leukaan. Itselläni on siis poskissa noita ihonalaisia patteja, pieniä ja joskus suurempia. Ongelma on pahentunut nyt talven aikana ja olen ihan helisemässä, kun mitkään ulkoiset voiteet yms. keinot eivät toimi. Tosiaan ihoni on ollut virheetön koko nuoruuteni ja iho-ongelmien alkaminen ajoittuu samoihin aikoihin Nuvaringin aloittamisen kanssa, tosin hoksaan sen vasta nyt.

  Harkitsen juuri Nuvaringin lopettamista, mutta tavallaan sitäkään en haluaisi tehdä, koska se on parantanut elämänlaatuani tosi paljon kuukautisten osalta. En kuitenkaan haluaisi lopettaa vain hetkeksi ja palata NuvaRingiin, koska tuollainen hormonitasapainon järkyttäminen tuntuu huonolta idealta. Siksi tätä asiaa pähkäilen vielä.

  Kiitos, että tuot rohkeasti esille tätä tärkeää aihetta, joka todellakin vaatii avointa keskukstelua! Tuntuu myös, että todella moni kärsii aikuisiän aknesta... ei ole helppoa tämä naisen elämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kommentoida tähän... Itselläni oli kanssa jossain vaiheessa Nuvaring käytössä, se oli aluksi juuri täydellinen. Tosi helppo, vaivaton ja ei mitään sivuvaikutuksia - siis alkuun. Sitten mulle tuli hetken tauko - liittyiköhän se siihen kun niitä ei ollut vähään aikaan saatavilla? Sitten taas parin kuukauden päästä kun otin renkaan takaisin käyttöön niin sen jälkeen alkoikin tulla saman tyyppisiä sivuvaikutuksia kuin aiemmin pillereiden kanssa. Ja samoin kuin aiemmin pillereiden lopettamisen jälkeen "toipuminen" kesti suht kauan - kyllä sen vaan huomaa, kun hormonitasapaino ei ole kohdillaan. Eli itse ainakin kehottaisin miettimään tuota taukoa tarkkaan.

   No, nyt en käytä hormonaalista ehkäisyä ja ihohan on samaan aikaan epäpuhdas kuin teinillä, mutta vähitellen rypytkin alkaa jo puskemaan - eli en sit varmaan koskaan koe sitä ihanaa siloista ihoa! :D

   Ja hienoa Celina, että kirjoitit tästä aiheesta! Et todellakaan ole asian kanssa yksin! :)

   Poista
  2. Huih, hyvä siis etten koskaan ottanut tuota Nuvaringia käyttöön! En todella tarvitse nyt mitään hormoneja pahentamaan tätä tilannetta entisestään :/ Nuvaring oli yksi jota tyrkytettiin, kun pillereistä kieltäydyin..

   Ah, ihanaa tosiaan tämä naisen elämä, teini-iän näpyt ja vanhenemisen myötä juonteet samaan aikaan nassussa, voi apua!

   Kiitos teille molemmille kokemuksienne jakamisesta, tosiaan pelotti tätä julkaista, mutta nyt on tosi hyvä mieli, että uskaltauduin <3

   Poista
 14. Kiitos oikein todella paljon tästä!!!
  Olen itse juuri se muidenkin kauhistelema tapaus, 16 vanha tyttö, jolle lääkäri ja koulun terkkari yrittävät tyrkyttää noita pillereitä. Olin jo siihen suostumassa, ehkä hieman varauksin mutta päätin uskaltaa kokeilla. Tämä oli ensimmäinen taho, josta kuulin negatiivista juttua e-pillereistä, kukaan ei ole maininnut minulle mistään vastaavasta.... Koska niin moni muukin kokemuksistaam täällä valittaa, jään suosiolla kärsimään hieman kovemmista menkkakivuista!
  Suuret kiitokset sinulle Celina ja muut, pelastitte juuri minut kaikelta yllä lukevalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekaan, ei vielä tänä päivänäkään, ole kukaan lääkäri sanonut mitään negatiivista pillereistä! Vaan koko ajan yritetään tuputtaa vaan uusia tilalle, kun olen käynyt kertomassa näistä lopetuksen myötä tulleista ongelmista! Menkkakipuihin minulla tuli toki lievitystä, mutta pillerit lopetettua ne tulivat takaisin.. Mielummin popsin sen yhden buranan tms kerran kuussa, kun syön päivittäin hormoneja, joista aiheutuu muita ongelmia yms.

   Kiitos itsellesi omien kokemusten jakamisesta <3

   Poista
 15. En ole aikaisemmin kommentoinut vaikka blogiasi kauan olen seurannut. Ihana blogi ja tosi hyvä aihe, itsellekin ajankohtainen. Söin pillereitä 10 vuotta ja lopetin vähän yli kuukausi sitten. Kärsin sivuoireista koko tuon ajan, mutta jotenkin sitä ajatteli niiden tulevan muusta ja varsinkin, kun lääkäri koko ajan oli sitä mieltä, että kannattaa vaan jatkaa pillereiden syömistä. Päädyttiin kolmesti vain vaihtamaan merkkiä. Kun luin Monan kirjoituksen aiheesta niin päätin, että nyt on mun aika lopettaa myös, ei se merkkiä vaihtamalla parane. Ja nyt on aivan mahtava olo! Mulla oli migreeniä, mielialanvaihteluita, jalat ihan turvoksissa koko ajan, verenpainetta ja huimausta ja nyt nuo kaikki on lähteneet pikkuhiljaa pois. Kaikista suurin huomio mihin itse olen kiinnittänyt on mieliala, olen paljon onnellisempi ja iloisempi.
  Ihanaa vkoa sinne ja kiitos vielä kirjoituksesta!!
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja omien kokemusten kertomisesta <3

   Todellakin huomasin myös olevani paljon onnellisempi ja seesteisempi lopetuksen myötä! Ei enää ahdistuneisuutta tai raivokohtauksia tms mitä hormonipäissään oli!

   Kiitos samaa sinne :)

   Poista
 16. I ! feel you murunen <3 Olen käyttänyt samaista Diane novaa vuosia, kunnes sain tietää että geeniperimän takia kohonneen veritulppariskin takia minun oli lopetettava ne samantien! Mulla kävi sama juttu, muutuin "rauhallisemmaksi ihmiseksi", mutta iho näytti sen ikävämmän puolensa. Nyt vihdoin pari vuotta pillereiden lopettamisen jälkeen on alkanut ns. normalisoitumaan. Kyllä se siitä varmasti lähtee sinullakin parempaan!! Kävin mm. ihotautilääkärillä ja hän sanoi hyväksi ohjeeksi sen, että lopettaisin liian rasvaisten rasvojen läträämisen kasvoille. Ja juonteista...voi kun mä kuulin niistä jo 25-vuotiaana kosmetologilla että "kuiva" iho on kaunis mutta siihen tulee helposti juonteita ja sun täytyy olla varuillas omasi kanssa. Jeah thanks, enoo enää kosmetologilla sen jälkeen käynyt!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, sullakin sama! Aika pelottavaa, että kuinka yleinen tää vaiva on! Haha ja joo, ihanaa hakea apua lääkäristä tähän naamaan ja samalla saada kuulla juonteista!! Eipä paljoa pari otsaryppyä haittaa, jos vain saisi normaalin ihonsa takaisin ;D

   Poista
 17. Heippa!
  Käytin itse viime vuonna öljyjä ihonhoidossa ja hullaannuin, mutta tänä vuonna olen löytänyt suolan käytön ihonhoidossa! Jeps, suolan. Ja on parempi iho kuin koskaan. Itse käytän Meine Base - merkin tuotetta, toimii. Kostutan kasvot ja hieron puolikkaan teelusikallisen iltaisin, kuivaan, eikä öljyä/ rasvaa (paitsi silmänympärysvoide:)) Ensimmäiset kolme viikkoa olivat aika kauheat (kuulemma normaalia), mutta nyt en voisi kuvitella käyttäväni muuta iholleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuosta joskus luinkin! Kuivattaako suola ihoa paljon? Pitää testata!!

   Poista
 18. Niin tuttua....

  Itse saman ongelman kanssa taistelin muutamia vuosia sitten, rahaa paloi PALJON ja apua ei tuntunut mistään löytyvän.
  Tässä omalla kohdallani toimineet muutokset;
  Ruokavalio kuntoon -> vehnä ja maitotuotteet pois. Kannattaa karsia myös turhat E-aineet pois. Ja paljon vettä :)
  Ihon hoito mahdollisimman hellävaraisesti ja luonnollisesti -> ei rasvaa vaan öljyä mutta puhdistukseen (meikin) ainoa mikä toiminut on Neutrogenan pink grapefruit daily scrub. Ja putsareista olen kokeillut kaiken mahdollisen hintaluokista 100-5 €.
  Vitamiinit kuntoon -> tarpeeksi D vitamiinia kapseli muodossa (100mikrogrammaa/pvä), reilusti sinkkiä

  Ja ihan paras hoito missä olen käynyt oli laser jolla kolmen kerran sarjalla saatiin iho oikeasti täysin eri kuntoon, kaikki kipeät ja tulehtuneet finnit lähtivät pois ja ovat myös pysyneet poissa! Voin suositella todella, La Mente Töölössä.

  Tsemppiä! Saat varmasti ihosi kuntoon :)

  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, rahaa palanut jo ihan törkeä summa tämän ongelman hoitoon, ärsyttävintä se, että hukkaan mennyt, kun mistään en apua ole saanut! Kokeilin melkein puolen vuoden ajan tiukkaa ruokavaliota; ei vehnää, sokeria, maitotuotteita tai hiivaa --> Ei auttanut ihoon, mahakipuihin kyllä! Nykyään käytän maitoa aamukahvissa, muuten oikeastaan en noita yllämainittuja syökään. Toki kyläillessä on eri asia, mutta normaalissa arjessa ei pahemmin tule syötyä. Vettä juon myös paljon päivittäin. D-vitaminia popsin joka aamu, sinkkiä, c-vitaminia ym --> toisinsanoen kaikkea olen kokeillut, mitä ikinä olen netin suosituksista saanut vain irti :/

   Kiitos tuosta laser vinkistä!! Pitääkin lukea enemmän :)

   Ihana, kun osallistuit keskusteluun, kiitos paljon <3

   Poista
 19. http://www.lamente.fi/nlite-laser.php

  Tässä vielä linkki :)

  VastaaPoista
 20. tämä on nyt aika henkilökohtainen kysymys, mutta mitä ehkäisyä te pillerit lopettaneet ja esimerkiksi sinä käytät? itse olen nyt pitänyt kuukauden tauon pillereistä ja kyllähän se seksielämä on niin paljon helpompaa ja mukavampaa ilman kondomia.. en haluaisi pillereitä syödä mutta kondomeilla pelaaminen on ärsyttävää ja mielestäni myös vähän epävarmaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa keskustella vaikka oman lääkärin kanssa vaihtoehdoista :)

   Poista
 21. Mina myos jatin pillerit, koska huomasin muutamassa vuodessa muuttuneeni raivohulluksi ja itkuiseksi ja mulla taas pillerit aiheutti sen, etta ennen niin taydellinen ihoni alkoi kukkimaan. Pillerit lopetettuani iho palauti finnittomaksi ja mielentila tasaantui, kylla vielakin varsinkin ennen menkkoja saatan kilahdella, mutta en todellakaan enaa siina mittakaavassa, mita pillereiden aikaan.

  Ja mita sitten ehkaisyksi, kun ei halua pumpata hormoneja itseensa? Siinapa vasta pulma :(

  Olen parikymppinen naimisissa oleva lapseton nainen. Lapset ovat haavessa muutaman vuoden paasta vasta, joten paadyin kuparikierukkaa kokeilemaan.
  Laittoi sujui ilman kipuja ja ongelmia, mutta kolme kertaa sita kokeiltiin ja aina tarkastuskaynnilla se oli valunut alas ja ehkaisyteho siis nollissa. Kolmannen kerran jalkeen minakin jo sanoin, etta luovutetaan. Ei ollut siis kuparikierukka sopiva minulle, tosi harmi :(

  Nyt mennaan ihan kondomeilla. Miestani tama ei harmita. Sanoo, etta mieluummin talla tavalla elaa, kuin etta mina muuttuisin takaisin hormonihirvioksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, monille kierukka ei tosiaan sovi ja itse lukeudun myös siihen poppooseen..

   Haha, joo munkin mies pitää mielummin mut tällaisena, kun sinä hormonisekopäänä ;DD

   Poista
 22. Ei voi olla totta. Mikä sattuma!!!! Olen viikon verran meinannut aiheesta kirjoittaa, mutta olen pelännyt puhua niistä omista ajatuksista.. Olen syönyt juuri noita dianeja akneen 16 vuotiaasta ja viime aikoina on omat ajatukset ja nollasta sataan sekunnissa kiihtyminen saanut tajuamaan, että kaikki ei oo kunnossa. Viimeeksi eilen sanoin miehelle, että pakko saada pillerit pois.. Mutta pelkään niin paljon, että se akne tulee takas!! :,( Kun on aikoinaan sen takia jätettty, niin aikuisiälläkin on traumat takaraivossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, sullakin!!

   Jos joku mies jättää aknen takia, niin parempi ilman! Poikaystävä on ainakin mun tuki ja turva tässä asiassa ja saa mut aina piristymään omina "rumina päivinä" sanomalla, että olen silti hänen silmissään maailman kaunein <3 Joten turhaan sinä tuosta murehdit, kyllä tosimies kestää pienet muutokset rakkaassaan :)

   Poista
  2. Mä joudun aikanaan vaihtamaan pillerimerkkiä (ennen kuin lopetin syömisen kokonaan) just sen takia, että kirjaimellisesti muutuin ihan raivohulluksi ja masennuin. Jopa niin paljon, että menin ihan terapiaan asti, koska luulin oikeasti olleeni masentunut. Ja kappas vaan, kun jätin pilsut kokeiluksi pois, muutuin reilussa viikossa omaksi itsekseni, eikä "masennuksesta" ollut enää tietoakaan. :O

   Eli nuo pilsut ovat oikeasti aika hirveitä myrkkyjä, mäkin söin niitä yhteensä kuitenkin sen yhdeksisen vuotta, huhhuh. Nyt imettäessä aloitin minipillerit, mutta niiden aiheuttama "tiputteluvuoto" (mulla siis suurinpiirtein Niagaan verratavissa!) on nyt saanut mut kelaamaan, että taitaa olla aika lopettaa ihan kaikkien ehkäisypilsujen popsiminen ja miettiä ihan jotain muuta vaihtoehtoa asian ratkaisemiseksi! :)

   Tsemppiä ihon kanssa, muistan itse kanssa raskauden alussa, kun ennen suht siisti ihoni muuttui karmivaksi ja jopa yläselkääni ilmeistyi kunnon akne. Kyllä siinä oli vitsit kaukana, mutta onneksi ihana mies jaksoi lohduttaa ja just muistuttaa, että ei se pinta kaikkea kerro; ihminen on toiselle rakkain just millaisena onkaan, jos oikein rakastaa. <3 :)

   Poista
  3. Voih apua, jos joskus raskaaksi tulee ja menee iho vielä enemmän sekaisin :/ huiiih

   Onneksi sullakin auttoi pillereiden lopetus noihin mielialoihin, ihan kauheaa kuinka luonne muuttuukin niistä!! Masennuksesta puhumattakaan!!

   Onneksi oma miekkonen palaa pian maailmalta halimaan mun ihohuolet unholaan <3

   Poista
 23. Olet tosi rohkea kun kirjoitit tälläisestä aiheesta, tsemppiä <3 Aloin vasta tämän tekstin luettuani miettimään omia mielialoja, ja sitä kuinka suuri vaikutus pillereillä niihin saattaakin olla, oikein alkoi pelottaa...pitänee ihan tosissaan harkita niiden lopettamista! Annoit kyllä tällä kirjoituksella tosissaan ajattelemisen aihetta minulle ja varmasti monelle muullekin!

  PS. Itse ostin myös tuota opti-msm:ää, ja olen ottanut tavaksi sekoittaa sen aamuiseen tuoremehuun, siitä se ei maistu läpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis <3 Minä en tosissaan noina hormonihirviö -vuosina tajunnut kaiken johtuneen pillereistä, joten ainakin kannattaa vaihtaa merkkiin, jossa vähemmän hormoneja jos tuntuu olevan välillä vähän "hormoniraivoissa" ;D

   Pitää ehdottomasti ostaa jotain mehua, pelottaa vaan että hampaat menee pilalle jos tuoremehua litkii päivittäin :/

   Poista
 24. Itse käytin e-pillereitä reilu 10 vuotta sitten pari vuotta, mutta lopetin käytön, koska mieleni järkkyi. Pahasti. Itselleni ei tullut edes mieleen epäillä tästä pillereitä, vaan olin syvästi masentunut ja raivohullu. Persoonani muuttui lähes täysin. Vasta äitini osasi epäillä tilani johtuvan e-pillereistä luettuaan asiasta kertovan artikkelin. Lopetin siis e-pillerit ja olin taas oma itseni. Kokeilin muutaman vuoden kuluttua lääkärin suosittelemaan NuvaRingiä, jonka ei kuulemma pitänyt ollenkaan vaikuttaa mielialaan, mutta toisin kävi. Sama kauhu alkoi uudestaan. Onneksi sillä kertaa tajusin heti mistä kaikki johtui.

  Siitä lähtien olen suuri e-pillereiden vastustaja. On totta, että niillä on joillekin monia myönteisiä vaikutuksia, kuten apu iho-ongelmiin, epäsäännöllisiin kuukautisiin tai kuukautiskipuihin. Ja tietenkin se ehkäisyvaikutus. Mutta itse olen kuitenkin sitä mieltä, että mielenterveyttäni, ja näin ollen myös onnellisuuttani, en halua menettää. Olen joskus itsekseni miettinyt kuinka moni ero ja muu parisuhdeongelma voitaisiin ehkäistä sillä, ettei nainen pumppaisi itseään täyteen hormoneja (kun niitä on muutenkin meille ihan kiitettävästi jaettu...).

  Niiiin. Ja puhumattakaan millainen ympäristöhaitta e-pillerit ovat! Pillereiden hormonit jatkavat matkaansa aineenvaihdunnan tuotosten kautta jäteveteen, josta niitä ei ainakaan toistaiseksi poisteta, vaan ne päätyvät vesistöihin, jossa ne muuttavat vesieliöiden hormonitoimintaa.

  Älä turhaan häpeile tai kadu postaustasi, koska siitä on nytkin aiheutunut vain hyvää. Minulle lääkärit uskottelivat, että olen joku luonnonoikku, koska minulle hormoniehkäisy ei sovi, mutta aina tuodessani asiaa esille naisseurassa, saan kuulla, että muillakin pillerit aiheuttavat samankaltaisia oireita. Kun riittävän paljon naisia tuo asiaa esille, niin varmasti aletaan hanakammin etsimään uusia parempia vaihtoehtoja e-pillereille.

  Uskon, että saat vielä kauniin ihosi takaisin. Se vie oman aikansa, mutta kokeilemalla löydät varmasti oikeat keinot. Itse olen oppinut kantapään kautta välttämään kaikkea liian keinotekoista. Suosittelen kokeilemaan esimerkiksi eri ruoka-aineiden vaikutuksia ihoosi. Siis sisäisesti nautittuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, eipä sitä itse olisi tajunnut kaiken johtuneen pillereistä! Ihmekkös niin moni nuori nainen kärsii nykyään masennuksets yms, kun meidät pumpataan täyteen tuota kökköä :/ J

   Ja huih, onneksi en aloittanut Nuvaringin käyttöä vaikka resptinkin siihen jo sain! Mutta toki kaikki on yksilöllistä ja varmasti monille nämä sopivat! Hih ja joo, poikaystävä saanut ainakin paljon rennomman kumppanin pillerit lopetettuani!!

   Meidän ystäväporukassa ei kyllä tosiaan monikaan enää pillereitä käytä, syitä on ollut monia, mutta kyllä se on nykyään vähemmistö, kuka niitä popsii..

   Olen täysin samaa mieltä, nyt vain luonnontuotteita sekä ruokavalio, joka auttaa hormoneita toimimaan normaalisti <3 Kiitos kokemuksiesi jaosta ja tästä tuesta <3

   Poista
 25. Kiitos muru, että kirjoitit tästä! Rohkea nainen. <3

  Itse olen syönyt pillereitä 13-vuotiaasta asti. JEP! Epäsäännöllisiin ja kivuliaisiin menkkoihin. Ja kuten arvata saattaa, niin hormonit oli sekaisin jo iän puolesta... Kokeilin 3 eri pilleriä, kaikki yhtä huonoja (mielialoihin).
  No, söin sitkeästi pillereitä 4-5 vuotta ja lopetin. Saimme Pikkuisen, kun olin 19-vuotta. 20-vuotiaana kokeilin hormonikierukkaa, se ei mulla toiminut ollenkaan. Kolme vuotta sinnittelin sen kanssa silti...
  Diane Novat sain, kun olin 23, koska minun iho alkoi tekemään temppuja (aknea) ja ne auttoivat. Muutenkaan mitään oireita ei tullut, mitä taas olin muissa pillereissä huomannut.

  Nyt olen alkanut ihan aikuisten oikeasti funtsimaan kanssa noiden lopetusta, mutta hitto, jos se akne taas nostaa hattuaan...
  Söin ennen Diane Novia parit Roacuttan-kuurit ja antibiootit, mutta ne ei auttaneet, ainastaan DN on auttanut.

  Migreenikohtaukset mulla alkoi reilu vuosi sitten. En tiedä johtuuko pillereistä (on kuulemma nuorten aikuisten sairaus). Ja tuo uutinen noista veritulpista (joo, aina on riski, kun vetää noita e-pillereitä) pisti miettimään kyllä ihan kunnolla.

  On tää naisen elämä välillä ihan hanurista. :(
  Pillerit on olleet helpot, mutta kaikki noi vaarat ja sen sellaiset pistää miettimään...

  Tosi hienoa, että otit tän puheeksi, kiitos vielä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Saa nähdä, kun on puoli elämäänsä doupannut itseensä pillereitä, että saakohan sitä edes koskaan lapsia ;D Meni kuitenkin n puolitoista vuotta, kun sain normaalin kierron takaisin!

   Monen olen kuullut kärsivän migreeneistä pillereiden myötä, myös itse kärsin todella pahoista päänsäryistä, jotka ovat lopetuksen myötä hellittäneet! Jep, tuo veritulppa ei todella ole mikään "pikku juttu"!!

   Ihanaa olla nainen ;D hehh

   Kiitos itsellesi kokemuksiesi jakamisesta <3

   Poista
 26. Yksi ainut luonnollinen asia, mikä itsellä on auttanut iho-ongelmiin, on HOTjooga. Kuulostaa ehkä älyttömältä ja aluksi iho-ongelmat pahentuvat kun kaikki kuona-aineet puskee pintaan, mutta parissa kuukaudessa säännöllisestä harrastettuna auttaa: stressi vähenee, mielenvaihetelut tasaantuu, suhtautuu lempeämmin itseenäsä ja muihin (psyykkiset vaikutukset), iho hikoilee kaiken turhan ulos runsaan vedenjuonnin seurauksena, kuona-aineet vapautuu venytyksillä lihaksista, iho on "kostea" lämmön ja hikoilun vaikutuksesta, joten oikeastaan muuta kosteutusta ei talvellakaan tarvitse (fyysiset vaikutukset). Koska iho-ongelmat on niin monimutkainen ongelma, niin niiden hoitoon pitäisi ehkä suhtautua kokonaisvaltaisemmin kuin vain "täsmähoidoin". Ja tietysti aina ei ehdi joogatakkaan. Muuten olen käyttänyt ihooni antibioottisalvaa (jota lääkäri määrää) ja se on todella auttanut finneihin nopeasti. Ja juuri tuossa joogassa vielä: toki kaikki urheilu vaikuttaa, mutta tuossa joogassa nimenomaan stressihormoonien tasaantuminen on merkittävää ja vaikuttaa ihon kuntoon. Tsemppiä söpis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, että! Olen niiin pitkään halunnut kokeilla HOTjoogaa.. Ainoa asia joka minut on pitänyt pois sieltä on se, että olen kuullut tuntien olevan aina täpötäynnä ja ei todella houkuta ajatus olla vierekkäin hikoilemassa ventovieraiden kanssa :/ Minä todella pidän "omasta tilasta" ympärilläni varsinkin treenatessa :DDD

   Kiitos :)

   Poista
 27. Täällähän kerrotaan kuin omaa tarinaani. Itse en tosin ole teinivuosina kärsinyt iho-ongelmista lainkaan vaan otin pillerit käyttöön vasta parikymppisenä kipujen ja vuodon hillitsemiseksi. Söin vain vuoden päivät Yasminelle-merkkistä pilleriä karuin seurauksin. Vaihdoin sietämättömät menkkakivut ja vuodon sietämättömien mielialanvaihteluiden kautta takaisin sietämättömiin kipuihin ja vuotoon sekä aikuisiän lievään, mutta laajaan akneen. Kiva! Ja laajalla meinaan laajaa: pää, kaula, rinta, koko selkä ja joskus jopa vatsassa kukkii.

  Mun piina on kestänyt 7 vuotta. Oon syöny antibiootteja useamman pitkän kuurin tuloksetta. Masennusta, peittäviä vaatteita... Mitta on tullut täyteen tästä jo vuosia sitten.

  Lähiaikoina luomuihonhoito on noussut monessa eri yhteydessä esille, ja mäkin olen alkanut suosia luonnonmukaisempia tapoja hoitaa ihoani. Oon ottanu tän linjan vasta puolisen vuotta sitten, mutta mielestäni iho voi nyt paremmin, muttei kuitenkaan ole parantunut. Kristallisuola oli huippulöytö mulle. Oon saanu sillä ihon rasvoittumisen lähes täysin kuriin. Enää ei tarvii puuteroida rasvaisena kiiltelevää nassua päivän aikana kertaakaan. Finnejä se ei silti ole ainakaan vielä häätänyt kasvoiltani.

  Kiitos Celina, kun uskalsit kirjoittaa aiheesta. Tästä aiheesta ei vaan saa vaieta. Voisin paasata mielipiteitäni vaikka koko yön tästä, mutta taidan pelastaa tän kommenttiboksin niiltä. :) Tsemppiä sulle ja muillekin pillerien uhreille.

  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeiset pillerivuodet söin myös Yasminellea, eivät sopineet nekään minulle! Ihan kamalaa saada vielä tämäikäisenä näitä ongelmia :(

   Kokeile myös ihmeessä tuota OptiMSM -jauhetta sekä arganiaöljyä; todellakin luonnonmukaisia, eikä vain peitä yhtä vaivaa vaan hoitavat kehoa kuntoon <3 Tuntuu todellakin turhauttavalta jo useampi vuosi kärsiä tästä ja koko ajan odottaa "mene nyt ohi"!

   Kiitos itsellesi kommentistasi ja paljon tsemppiä myös sinne!!

   Poista
 28. Moi! Hyvä että kirjotit tästä aiheesta. Mulla ei oo sama tilanne kuin sulla,mutta sinnepäin. Itelläni ei oo ollu e-pillerit käytössä, mutta gyne niitä ehdotti muutama kk sitten, parantaisivat huonon ihon ja epäsäännölliset kuukautiset..en kuitenkaan halunnut alkaa niitä käyttää. Ehkä joskus tulevaisuudessa kokeilen.

  Mullakin on nyt Opti-MSM jauhe käytössä,vasta pari päivää tosin.(Kannattaa tosiaan ottaa tuoreen sitruunanmehun kanssa ja veteen sekoitettuna)Voihan olla että tosta on apua ihoon,en tiedä vielä, mutta MSM on muutenkin terveellistä.

  Tsemppiä sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä menen hakemaan kaupasta sitä sitruunamehua asap! Juuri eilen taas illalla meinasi oksu tulla tuota jauhetta pelkkään veteen sekoitettuna juodessa :/ yöks

   Mutta teen kyllä mitä vain ihoni eteen :) Kiitos tsempeistä ja toivottavasti löydät itsellesi ratkaisun ihoon ja kuukautisiin! <3

   Poista
 29. Hei ei hätää, täällä painiskellaan samojen ongelmien kanssa. Itse aikoinaan jouduin lopettamaan e-pillerit, kun kärsin pitkään mahaongelmista, eivätkä pillerit imeytyneet tuolloin. Kun pillerit lopetin, huomasin myös sen iänikuisen päänsäryn loppuvan! Vetelin jossain vaiheessa useamman buranan päivässä, kun päätä särki niin julmetusti. Nyt kun eron tietää, niin todellakaan en enää takaisin e-pillereihin aio siirtyä. Tosin joudun minäkin tuosta huonosta ihosta kärsimään... Mieluummin se, kuin veritulppa tai jatkuva päänsärky! Ja hei, sinä olet niin näyttävä ja kaunis muutenkin, että huono iho on vain helpotusta meille muille. ;) Heh. Mutta kerro jatkossakin taistostasi näppyjä vastaan. Minä nimittäin ainakin sain pari vinkkiä ja kuulen mielelläni lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, johtuikohan munkin mahaongelmatkin pillereistä! En nimittäin kestänyt melkein mitään ruokaa, kun kaikesta tuli maha kipeäksi! Haha, no eipä nämä iho-ongelmat ole kivoja kellään ;)

   Kerron kyllä, taistelut jatkuu varmasti vielä jonkin aikaa!

   Poista
 30. Mä olen henk.koht. ollut teholla veritulppa jalassa kiitos e-pilleireiden...Ei ole niitä kyllä muutenkaan ikävä ;) todellakin pistivät mielen maahan ja muuta hauskaa. Noin niinkuin kuolemanvaaran lisäksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts :/ Sanos muuta! Kamalaa ainetta kropalle ja mielelle!!

   Poista
 31. Mähän olin lukioaikaan ja sen jälkeen pitkään masentunut, ja jossain vaiheessa lopetin pillerit. Masennus jatkui, eli mulla ei ainakaan masennus siitä johtunut. Nyt vanhempana kun olen löytänyt tasapainon elämään, aloitin pillerit uudestaan kovien kuukautiskipujen takia (kivuista tuli todella kovat noin puolitoista vuotta pillerien lopettamisen jälkeen, kun kuukautiset normalisoituivat. Olivat siis todella pitkään ihan sekaisin). Merkkiä olen vaihtanut nyt kolme kertaa, viime kerralla yritin saada vaihdettua keltarauhashormoniin, koska haluaisin joko kierukan tai kapselit. Ei suostunut terveyskeskuslääkäri siihen. Keväällä ois aika mennä ihan kunnon gynelle, hoidan siellä sitten. MIelialaan ei ole vaikuttanut, ja oikeastaan ainoat haitat on se, että kivut eivät ole lähteneet, hieman kyllä lieventyneet. Turvotus on poistunut (mulla maha paisui jalkapalloksi aina menkkojen aikaan), lapsia ei ole tullut ja kuukautiset on tosi lyhyet. Meillä tosin ei suvussa ole veritulppaa esiintynyt, mikä tietysti pienentä riskiä.

  Mä oon siinä mielessä valtavirrasta poikkeava nuori aikuinen, etten halua lapsia. Haluaisin siis mahdollisimman pitkäaikaisen ehkäisyn, mutta haluaisin kokeilla minipillereitä ensin, ennenkuin asennutan kalliin kierukan ja totean että ei sovi meikäläiselle ollenkaan. Nuvaringiä mulla yritettiin tarjota, mutta jokainen mun tuttuni on tullut nuvaringin kanssa raskaasti, niin ei kitos :D Harmi ettei raskautta voi ehkäistä muulla kuin seksittömyydellä ja hormoneilla tai spontaanittomuudella. Mä en vakituisessa suhteessa pystyisi elämään niin että hommat pitää keskeyttää jonkun kondomin tms takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei :( Suosittelen kyllä kunnon lääkärille menoa! Ei meilläkään ole tainnut suvussa olla veritulppaa, mutta pelottaa kyllä silti!!

   Ohho, ai raskaaksi Nuvaringin kanssa? No toisaalta tulee sitä jotkut raskaaksi pillereitäkin popsiessa, joten kai kaikki on vain yksilöllistä ;))

   Poista
 32. Kiitos että uskalsit julkaista tän postauksen :) Mä oon myös syönyt yläasteelta asti Cypretyliä (eli samaa kuin Diane Nova, hui). Aloitin itseasiassa pillerit juuri pahan aknen takia, sain niistä kelakorvaukset ja kaikki. Niiden avulla iho parani parissa kuukaudessa aikalailla täydelliseksi ja olin ihan myyty. Sivuvaikutuksena mulla oli kuitenkin jokaisten menkkojen aikana tajuttomat pääkivut ja buranaa piti syödä silloin päivittäin. Kun mulla viime syksynä sitten loppui resepti niin pidin kuukauden tauon pillereistä ja iho alkoi huutaa ihan välittömästi. Menin sitten lopulta vaihtamaan pillereitä ja tällä hetkellä syön Yazzia. Päänsäryt on poistuneet kokonaan ja ihokin alkaa pikkuhiljaa parantua, mutta näitä kommentteja lukiessa alkoi kyllä vähän pelottaa.. Pitäisiköhän sitten kuitenkin lopettaa? Ei ole helppoa tää naisen elämä ei. Tsemppiä sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kokemustesi jakamisesta :) No se ikävä juttu siinä on, että vaikka itse ottaisinkin (ei tosin ole vaihtoehto) pillerit takaisin, niin sitten joku päivä ne lopettaessa joutuisin jokatapauksessa tämän saman rumban kärsimään. Nyt yritänkin siis löytää ratkaisua, joka kestää lopun elämää, eikä ole terveydelleni haitaksi.

   Kiitos tsempeistä <3

   Poista
 33. Tässä mielenkiintoinen postaus öljyhoidosta aknen hoidossa: http://www.healthydiaries.com/2012/07/17/how-i-improved-my-skin-acne-scaring-overall-complexion/

  Kiinnostaisi kyllä kokeilla jotain tällaista öljyhoitoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä vinkistä! Itse en ole käyttänyt öljyä ihoa pestessä, mutta tosiaan ns "yövoiteena" ja huomaan selkeän eron ihossa!

   Poista
 34. Mielenkiintoista lukea kommentteja, ja huomata kuinka monella mulla samat ongelmat. Se mikä tällä ei vielä ole tulltu esille on kehon kehon happo-emästasapaino (ph-arvo).Happamuus lisää acne, rosaceaa, atooppisen ihon vaikeuksia jne. (ph arvon voi itse testata kotona) Ruokavaliossa happamuutta lisäävät lihaa,viljaa (eityistest vehnä, ohra) ja maitotuotteet, kahvi, sokeria ja kovat rasvat. Muut tutut tekijät kuten stressi, tupakointi, alkoholi, dieetit tai liikunnan puute korottavat happamuutta. Alhaalla mielestäni hyvä (engl.kielinen) lista alkaalisista ja hapollisista ruokaainesta. Itselläni pysyy näpyt kurissa noudattaen tuota ruokavaliota...joka ei ole aina niin helppoa.
  http://www.rosacea-ltd.com/rosaceadiet.php3
  --Anne--

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa veljeni, joka tästä arganiaöljystäkin minulle vinkkasi kehotti minua mittaamaan oman kehon ph:n (pitäisi vain saada aikaiseksi ostettua niitä liuskoja)! Kiitos siis paljon tuosta linkistä ja vinkeistä, tätä voisi todella kokeilla! Ei tekisi huonoa kropallekaan noin terveellinen ruokavalio ;D

   Poista
 35. Kiitos kirjoituksesta! Olen itsekin kamppaillut pillerien lopettamisen kanssa, minkä takia oli kiva lukea kokemuksistasi! Seuraavaksi ajattelin kokeilla hormonikierukkaa, siitä olen kuullut paljon hyvää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos "tuesta" :) Tulehan sitten kertomaan miten hormonikierukan kanssa lähtee sujumaan!

   Poista
 36. Tuntuu että nyt on oikein e-pillerien lopetus buumi, ja hyvä niin! Itse lopetin pillerit ja renkaan n. 3 vuotta sitten, juurikin hormoonihirviyden takia. Nuvaring vaikutti aluksi tosi hyvältä, mutta puoli vuotta käytön alotuksen jälkeen huomasin uskomatonta masennusta, joka oli hiipinyt mieleen pikku hiljaa. Saatoin mm. autoa ajaessa miettiä rekan alle jäämistä yms. Sattumalta juttelin kaverin kanssa tästä ja hänkin sanoi että oli kokenut samanlaisia fiiliksiä. Onneksi sitten renkaan lopettamisen jälkeen kaikki taas normalisoitui ja tajusin että kaikki johtuikin näistä ylimääräisistä hormooneista.

  Vinkkinä sitten iholle! Minulla on akne ja olen siihen syönyt muutaman antibioottikuurin ja roaccutan olisi edessä, mutta taistelen viimeiseen asti sitä vastaan. Olen nyt käyttäny pari kuukautta himalajansuolasaippuaa ja ainakin omasta mielestäni iho on parantunut huimasti. Optimsm:stä en huomannut mitään vaikutusta iholle, mutta hiukset ja kynnet tuntuivat tykkäävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisten tietoisuus pillereiden haitoista on selvästi lisääntynyt! Ja hui kamala mitä hormonit sinunkin mielelle tekivät!

   Himalajansuolasaippua onkin ihan uusi juttu, kiitos vinkistä!!!

   Poista
 37. Täältä löytyy hyviä vinkkejä joka lähtöön, joten hienoa, että ole laittanut itsesi likoon vapaan keskustelun avauksena. Aihe on itselleni ajankohtainen, koska joudun myös luopumaan pillereistä. Ajattelin jo ennalta lähteä tutkimaan hoitokeinoja tuleviin iho-ongelmiin ja täältä löytyikin jo varteenotettavia keinoja msm-jauheesta arganiaöljyyn ja ruokavalion puhdistukseen. Näitä tulen varmasti kokeilemaan.

  Mutta noista yhdistelmäpillereistä vielä... Koska keskustelusta on aistittavissa pelkoa ja hätäännystä yhdistelmäpillereiden käytön vuoksi, tuntuu että on otettava esiin myös niiden positiivinen puoli. Yhdistelmäehkäisypillerit ovat laajasti käytetty ja tutkittu valmiste, joiden yhteyttä esimerkiksi äkillisiin kuolemantapauksiin ei ole luotettavasti todistettu. Yleensä tällaiset ovat monen asian summa ja tarkemman tutkimuksen perusteella voi löytyä yllättäviä kuormitustekijöitä, joista ei esimerkiksi oltu tietoisia e-pilleitä aloitettaessa.

  Pillereiden sisältämän estrogeenin vuoksi niiden on todettu suojaavan naisia mm. gynekologisilta syöpätaudeilta ja rintasyövältä. Samoin myös synnyttäminen on todennäköisesti syöviltä suojaava tekijä. Estrogeenilisän tuoma veritulppariski on pillereissä myös huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi raskauden aikana. Nykyisissä e-pillereissä on tutkimusten mukaan myös paljon vähemmän estrogeenia kuin vanhemmissa valmisteissa, joten riskit sivuvaikutuksiin ovat pienemmät. Jotkut naiset ovat toki herkempiä saamaan sivuoireita, tämä on yksilöllistä. Jos lääkkeestä aiheutuvat negatiiviset oireet ovat merkittävästi hyötyjä suuremmat, tulee ehdottomasti kokeilla jotain muuta.

  Itselleni yhdistelmäpillerit olivat hyvä ja sopiva vaihtoehto lähes kymmenen vuotta. Nyt tosiaan terveydentilan muutoksen myötä joudun niistä luopumaan ja tilalle tarjottiin toisena pillerivaihtoehtona minipillereitä, eli keltarauhashormonia sisältävää valmistetta. Päätin kuitenkin olla niitä aloittamatta, sillä keltarauhashormoni lisää todennäköisesti iho-ongelmien määrä entisestään. Se ei kuullosta hyvältä yhdistettynä siihen, että e-pillereiden lopetuksen jälkeisen estrogeenitason laskun vuoksi epäpuhtauksia pukkaa varmasti.

  Kävin itse keskustelemassa aiheesta gynekologilla, jonka kanssa vertailtiin eri vaihtoehtoja hyvine ja huonoine puolineen yhditelmäehkäisyn tilalle. Tätä suosittelen kaikille, joita oma ehkäisy ja terveys huolettavat. Omasta terveydestään ja käyttämistään valmisteista pitää olla kiinnostunut ja tietoinen!

  Celinalle toivon jaksamista iho-ongelmien kanssa ja toivon sinun raportoivan keinoista, jotka tepsivät.

  -h

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos omien kokemusten jakamsesta ja hyvistä pointeista :)

   Oman terveyden eteen pitää todella olla valmis ottamaan asioista selvää ja näkemään hieman vaivaa niiden sopivien tuotteiden löytämiseksi!

   Ehdottomasti raportoin jatkossakin, postausta on tulossa yhdestä uudesta tuotesarjasta, jonka otin kokeiluun sekä toki sen timanttihionnan tuloksista.

   Poista
  2. Jotenkin lohduttavaa kuulla, että muutkin painivat samojen ongelmien kanssa. Naisena oleminen on ihanaa, mutta välillä kadehdin miehiä kun niillä ei oo koskaan mitään iho-ongelmia... Itse käytin lähes 10 vuoden ajan putkeen Diane Novaa. Ne määrättiin aknen hoitoon ja epäsäännöllisiin kuukautisiin. Iho oli koko hoidon ajan todella kuiva ja jotenkin luonnoton, mutta se ei haitannut kun ei ollut finnejä.

   Raskaaksi tulemisen toivossa kuitenkin lopetin nuo Diane Novat kokoaan reilu puoli vuotta sitten. Niiden lopettamisen jälkeen iho ei ole enää niin kuiva, mutta ihan kamalaa kuinka noita näppylöitä puskee! Yläselkä ja dekolteen iho ovat olleet mulla aina tosi hyvässä kunnossa ja sileät, mutta eipä ole enää... Pikkuista näppylää joka paikassa ja kutiaakin ihan tosi paljon. Pahin on tietty naama, kun sitä ei oikeen voi peittää vaatteiden alle. Välillä tulee sellaisia kovia ihon alaisia "paiseita" ja välillä muita pienempiä nyppyjä. Ja siis miten jopa kulmakarvan kohdallekin voi tulla finnejä?! Ja olen siis jo lähes 29 v...

   Yritän olla positiivinen ja ajatella, että kyllä se ajan kanssa normalisoituu. Pakkohan sen on. Kroppa vaan vaatii oman aikansa palautua ja normalisoitua. Parasta pillereiden lopettamisen jälkeen on kuitenkin ollut se, että voi muuten paremmin. Paino on laskenut hieman ihan huomaamatta, ruoansulatus ja aineenvaihduntakin on jotenkin parempaa. Ja siis tärkeintä, että mielialat eivät heilahtele päivän aikana enää niin paljon kuin pillereiden aikana. Jälkeenpäin vasta ymmärtää, miten hirveetä myrkkyä sitä sisuksiinsa onkaan vuosien mittaan niellyt. Pieni pilleri, mutta todella suuret vaikutukset!

   Tsemppiä kaikille näiden ongelmien kanssa painiville! Mielellään kuulen jatkossakun, että miten Celinan "projekti" etenee. Aurinkoista kevättä kaikille!

   Poista
  3. Kiitos paljon kommentistasi, ihanaa kun uskalsit jakaa omat kokemuksesi <3

   Täällä postailen kyllä jatkossakin projektistani :)

   Poista
 38. Hei,
  tästä postauksesta on jo aikaa vierähtänyt, mutta ajattelin silti kirjailla tänne muutamat ajatukseni kun sattumalta osuin blogiisi (etsin tietoa OptiMsm:sta) :) Ja kiitos sinulle, kun rohkeasti tartuit asiaan ja toit sen esille, hatunnostoni! Tälläistä rakentavaa avoimuutta tarvitaan enemmän ja sinulla on todella sympaattinen tyyli kirjoittaa ja ilmaista ajatuksiasi :)! Ihan kaikkia edellisiä kommentteja en jaksanut kahlata läpi, mutta tuon esille pari seikkaa, jotka koskevat itseänikin. Itse lopetin e-pillerit tämän vuoden helmikuussa ihan perheenlisäyksen kaipuussa, ja aiemminkin olin jo pohtinut pääni puhki niiden haittavaikutuksia. Entäs nämä vaikutukset sitten, mitä mahdollisesti on nyt tullut? Luulen, että tässä vaikuttaa myös perusteellinen ravintouudistukseni, myös tuo e-pillereiden lopettaminen :)
  Nimittäin, nyt on olo tosi buddha verrattuna aikaisempaan, en hermostu oikeastaan mistään, joka on minulle uutta piiiitkästä aikaa. Toki olen edelleen melkoisen kriittinen ja tempperamenttia löytyy ns tarvittaessa, mutta se on suhteessa kaikkeen ihan ällistyttävän ideaalia. Vaikutukset ihoon ovat siinä ja siinä, tunnistin aikaisemmista kommenteista joitakin samoja.. mutta pääsääntöisesti ihoni on nyt paljon parempi kuin pillereillä. Käytän paljon luomu neitsytkookosöljyä (nautin ruokalusikallisia päivässä), oikeaa voita, raakamaitoa lähitiloilta (rasvattoman maidon jätin kokonaan pois myös helmikuussa, kun sain tietää että se on valkoiseksi värjättyä!!), paljon erilaisia (luomu)vihanneksia ja kotimaisia marjoja yms. Lihaa syön sisäelimien (maksa) ja luuydinten muodossa, ja kalaa myös ja yleensä jostakin lähitiloilta ja lähijärvistä luonnonmukaisesti (tämä onnistuu, kun ollaan kimpassa organisoitu kaveriporukoita tälläiseen). Iho on ihanan kuulas, ainoastaan menkkojen aikana saattaa tulla yksittäinen pieni finni. Kiintoisaa nähdä, miten tämä tästä vielä kehittyy?? Syön kyllä myös lisäravinteena chlorellaa, spirulinaa, acai-jauhetta, fermentoitua kalanmaksaöljyä ja mehiläisten siitepölyä, chia-siemeniä.. Ja nyt olisi tuo OptiMSM harkinnassa. Mutta mielestäni tätä tietä on todella hyvä jatkaa, sopii minulle hyvin. Jos et ole vielä kokeillut tuota kookosöljyä, niin mielestäni se kannattaa! Ja voimia sinulle Celina nyt jatkossakin :)!!
  -Kattis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti Kattis kokemuksiesi jakamisesta! Ruokavaliosi kuulostaa ihan täydelliseltä!! Voikun itselläkin riittäisi itsekuri tuollaiseen :) Pitää ehdottomasti testata ainakin tuota kookosöljyä, ainoa joka pelottaa on se maku? Kun en pidä kookoksen mausta laisinkaan, niin maistuuko öljykin siltä? ;)

   Poista
 39. Celina, linkkasin tämän kirjoituksesi postaukseeni, sillä tästä on ollut minulle suurta hyötyä:) Toivottavasti ei haittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään haittaa höpö <3 Ihanaa jos on ollut hyötyä!

   Poista
 40. Hei, onko ihosi millaisessa kunnossa tällä hetkellä? Itse kärsin samaisesta iho-ongelmasta ja mietin että oletko saanut apua jostain tietystä tuotteesta mitä itsekin voisin kokeilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Eve, iho ei ole täydellinen, mutta parempi kyllä! Timanttihionnat todella auttoivat :) Löydät postauksia kokemuksistani niistä esim Kauneus tunnisteen alta :) Edelleen liputan tuon OptiMSM puolesta (nyt tosin tullut taukoa sen käytöstä, kun se maku alkoi tökkimään!)

   Poista
  2. Kiitos vinkistä, luenpa läpi tarkemmin noita kokemuksiasi :) Toivotaan että kesä tekisi hyvää meidän kaikkien iholle ja hormoninäppylät vähenisivät! Aurinkoista juhannusta teille, blogiasi on ihana lukea kun olet niin hirmu positiivinen ihminen :)

   Poista
  3. Voi kiitos Eve kauniista kommentistasi, ait hymyn huulilleni <3 Samaa sinne upeus!!

   Poista
 41. Minusta ehkäisyrengas on ollut tosi toimiva. Siinä on vähemmän hormoneita kuin e-pillereissä, mutta silti sen verran ettei iho välttämättä edes huomaa muutosta. Onhan se tietenkin aluksi epämukava koko ajatus ehkäsyrenkaasta, mutta hyvin nopeasti sitä ei enää edes tunne!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut ystäviltäni "huonoa" palautetta tuosta renkaasta, mutta pitää laittaa harkintaan! :)

   Poista
 42. Lukiessani kommentteja, tuli tunne että haluan myös kertoa omia mietteitäni. Harvoin kommentoin mihinkään, mutta kamppailen itse samojen ongelmien kanssa. Ennen hormonaalista ehkäisyä minulla oli sekaiho, joka oli taipuvainen myös epäpuhtauksiin t-alueella. Olen aina hoitanut ihoani apteekkituotteilla ja käyttänyt suht vähän meikkiäkin. Nuoruudessani noin 15-vuotiaana söin puolisen vuotta Merciloneja epäsäännöllisiin kuukautisiin, mutta ne pahensivat kipuja niin paljon, että päätin ne lopettaa. Tuolloin pillerit eivät aiheuttaneet juuri muita sivuvaikutuksia. Joten kun pillereiden aloittaminen tuli ajankohtaiseksi viisi vuotta myöhemmin, marssin tietoisesti hakemaan ne mutta en osannut todellakaan odottaa mitä niistä seuraisi. Sain ensimmäiseksi Zoely-merkkiset pillerit, joista ihoni räjähti aivan totaallisesti, sen jälkeen kokeilin rengasta, mutta sama meno jatkui. Iho oli todella huono ja romutti itseluottamuksen täysin. Asioista tietämättömänä varasin ajan lääkärille, josta sain kaikenmaailman voiteita ja sanoin suoraan etten antibiootteihin enää koske (olin syönyt kaksi kertaa antibioottikuurin selän huonon ihon takia teininä, tuloksetta). Sanotaanko, että olen myös tuhlannut sievoisen omaisuuden ties minkälaisiin voiteisiin ja lääkkeisiin. Lopulta lääkäri määräsi minut ihotautilääkärille, joka suoraan ehdotti roaccutania aknen hoitoon. Samaan aikaan määrättiin Cypretylit ehkäisyyn. Lääkettä söin puoli vuotta ja se oli ihan järkyttävää. Tuolloin tosin tein mitä vain, jotta iho paranisi. Lääkkeen lopettamisesta on puoli vuotta ja jatkoin luonnollisesti Cypretylin käyttöä. Iho on täydellinen, arvet vain jäivät. Mutta jossain vaiheessa havahduin siihen, etten edes tiennyt kuka enää olin. Raivosin kuin hullu, itkin päivät pitkät pikkuasioista ja tunsin oloni niin masentuneeksi että olin valmis jo hakemaan apua. Kunnes sitten satuin lukemaan kymmeniä eri keskusteluja ja tajusin, mistä kaikki johtuu. Olen normaalisti hyvin rauhallinen ja tasapainoinen, mutta pillerit ovat nostaneet temperamentin aivan uusiin sfääreihin :D Päätin kertaheitolla vaihtaa kuparikierukkaan seuraavan pillerilaatan jälkeen, silläkin uhalla ettei se sovi. Ainoana asiana pohdiskelen juurikin tuota kuinka iho reagoi pillereiden lopettamisesta. Palaako akne vai ei ? Mietin myös ajoittain miksi lääkäri ei aluksi jo ehdottanut pillereiden lopettamista, enkä itsekään sitä ymmärtänyt tehdä. Hormoneistahan akne johtui alunperin. Ja miksi määrättiin vahvin lääke akneen ja samaan aikaan pillerit, jotka olisivat varmaankin yksistään jo vieneet aknen mennessään. Joten siis saa nähdä oliko roaccutan "hyödytön" kuuri ja räjähtääkö iho sitten pillereiden jälkeen, jos räjähti ne aloitettuanikin. Kyllä naisena olo on välillä rankkaa, have to say.... :D

  VastaaPoista

Ihanaa, kun piristit päivääni jättämällä kommentin :)