maanantai 22. heinäkuuta 2013

Hyvä matkalaukku

Nyt kävi niin ikävästi lomaltamme palatessa, että laukku tuli hihnalla vastaan hajonneena. Näin ollen pohdinnassa onkin uusi laukku, jonka toivoisin olevan laadukas ja kestävä matkakumppani :)

Tässä muutama malli, joita mietiskelin Rimowalta ja Samsonitelta.Vinkkejä hyvistä ja laadukkaista malleista otetaan mielellään vastaan :)


---
Looking for a new suitcase.


Mainoslinkkejä/Adlinks

13 kommenttia:

 1. Minulla halkesi muutama vuosi sitten matkanpäällä kovakuorinen matkalaukku. En oikein luota niihin enää. Niinpä tilalle ostin pehmeäkuorisen (vai miksi sitä nyt sanotaan...) Samsoniten B-Lite -sarjan laukun ja olen kyllä tykännyt! Superkevyt ja tuntuu erittäin kestävältä, on ollut kovassa käytössä. Ainut pieni miinus on se, että jos se ei ole täynnä niin tuppaa luttaantumaan kovassa käsittelyssä. Mutta palautuu kyllä ennalleen. Aion ostaa samasta sarjasta myös pienemmän mallin :) Ovat silloin tällöin kantistarjouksessa Stockalla, sieltä ostin tuonkin.

  Toinen vinkki, mitä kannattaa harkita, on värikäs laukku. Tai oikeastaan mikä hyvänsä paitsi ei musta tai harmaa. Nopeuttaa ja helpottaa laukun bongaamista huomattavasti! Esimerkiksi taannoisella New Yorkin -matkalla seisoin passintarkastusjonossa kolmatta tuntia (!! kehnoimmat rajamuodollisuudet ikinä, ja olen käynyt erikoisissa maissa), jonka aikana muutaman lentokoneellisen kaikki matkalaukut oli kasattu valtaviksi röykkiöiksi hihnojen viereen. Mutta oranssi Samsoniteni löytyi sieltä varsin vaivatta kaikkien mustien ja harmaiden laukkujen seasta :) Toki musta on tyylikäs, mutta tuon kokemuksen jälkeen olen arvostanut oranssia laukkuani hyvinkin paljon :) Tsemppiä laukkukaupoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyviä vinkkejä, kiitos todella paljon :) Toi värijuttu on muuten totta! Vanha laukkuni oli beige ja sen bongasi aina helposti muiden seasta, eli hölmö minä, kun noita mustia edes pohdin! Mites se pehmeän laukun kangas, eikö hajoa? Minulla ollut toinen pienempi laukku lähinnä viikonloppumatkoille, joka on pehmeä ja se ei kestänyt kauaa siistinä :/

   Poista
  2. Tähän mennessä kangas on kestänyt hyvin, laukku on tosin ollut käytössä vasta kaksi vuotta. Tosin musta tuntuu, että tän kahden vuoden aikana se on ehtinyt matkustaa enemmän kuin se edellinen ehti ennen kuin hajosi. Keveys on tuolla tosiaan hyvä puoli, sillä on myös jonkun sortin takuu, en enää muista tarkkaan. Ja tosiaan, niinkuin tuossa alla sanotaan, hyvät pyörät on tärkeät! Nyt kun on laukku, jossa on 4 pyörää, en enää halua palata kaksipyöräiseen. Toivottavasti löydät itsellesi sopivan! :)

   Poista
  3. Kiitos paljon, kun kävit vielä vastailemassa tänne :) Keveys kyllä ehdottomasti hyvä asia niiden pyörien lisäksi! Kiitos vielä :)

   Poista
 2. Matkustin aikoinaan työkseni yli 100 päivää vuodessa + lomat päälle. Silloin matkalaukun eri puolet ja mallit tuli punnittua tarkkaan. Keveys menee ykköseksi. Toiseksi tietenkin kestävyys, ettei vetoketjut/kiinnikkeet yms. hajoa. Kolmanneksi inhoan huonosti pyöriviä tai kovaäänisiä pyöriä. Neloseksi menee väri eli tulee erottua hihnalta.

  Näillä kriteereillä meiltä löytyy Rimowan Salsa Aireja kolmessa eri koossa (2 vaaleansinistä ja 1 valkoinen, joka on enemmänkin musta tällä hetkellä). Lisäksi hiihtoreissuille (ja välillä vähän muillekin) Burtonin kaksi erikokoista Tech Lightiä, joista toinen pääsee kanssani Sambiaan.
  http://www.burton.com/womens-bags-luggage-travel-bags/womens-luggage-travel-bags,default,sc.html

  Lisäksi koneeseen sisälle otan pehmeän, olkahihnallisen isomman kassin, jos toinen kassi menee ruumaan. Haaveilen Keepallista, mutta toistaiseksi mennään Longchampin XL-kokoisella Le Pliagella.

  Tsemppiä laukkukaupoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinulla todella on kokemusta, että millainen laukun tulee olla! Kiitos tuhannesti vinkeistä :) Eilen taas kävin M-Boxissa ihailemassa Rimowan erikoisia värejä ja sieltä todella saa paljon muutakin ihanaa, kun sitä perus mustaa! Keepall täälläkin mietinnässä, mitä kokoa olet siitä muuten miettinyt? Itse varmaan päädyn 45 tai 50?

   Poista
  2. Me olemme ostaneet Rimowat Stockalta kantispäivinä, kun on esim. laukuista -20% tai kantiksille kaikki -15%.
   Keepall varmaan 50, koskaan ei kassi ole ollut liian iso, päinvastoin :D.

   Poista
  3. Nojoo, noissa hinnoissa -20 alet jo tuntuu ;) Kiitos vinkistä! Hihii, Keepall 50 varmaan omaankin käyttöön paras :)

   Poista
 3. Sain lahjaksi haaveilemnani alumiinin värisen Rimowan. Se on niin kaunis, etten tohtisi laittaa vintille matkan jälkeen....
  Mulle se on design-esine:)
  On kevyt ja hyvä. Ei oo ihan kätevin laittaa kiinni, eikä anna yhtään periksi, jos on paljon kamaa. Eli ota iso jos päädyt siihen.
  L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiiih, se alumiininen on täyttä rakkautta <3 Siitä juuri sitä isointa olen jo muutaamaan otteeseen hiplaillut ;)

   Poista
 4. Mulla on tuo Rimowan valkoinen matkalaukku ja oon tykännyt! Tosin ei oo päässy vielä kuin parille reissulle mukaan, mutta ei ole mitään ongelmia ollut, vaikka se tuntuikin aluksi etenkin vetoketjuosasta jotenkin heppoiselta. Tietty valkoisessa laukussa mustia jälkiä näkyy (kuten tuolla joku mainitsikin), mutta olen reissujen jälkeen ne suurimmaksi osaksi pyyhkinyt pois - kaikki ei tietenkään lähde. Mutta saahan matkakokemukset näkyäkin ;-)
  Valkoinen matkalaukku on varmasti monen mielestä liian arka väriltään, mutta itse olen kovasti siitä tykännyt, koska hihnalta sen erottaa kyllä heti :-)

  Emppu

  VastaaPoista
 5. Mulla on tuo Rimowan valkoinen matkalaukku ja oon tykännyt! Tosin ei oo päässy vielä kuin parille reissulle mukaan, mutta ei ole mitään ongelmia ollut, vaikka se tuntuikin aluksi etenkin vetoketjuosasta jotenkin heppoiselta. Tietty valkoisessa laukussa mustia jälkiä näkyy (kuten tuolla joku mainitsikin), mutta olen reissujen jälkeen ne suurimmaksi osaksi pyyhkinyt pois - kaikki ei tietenkään lähde. Mutta saahan matkakokemukset näkyäkin ;-)
  Valkoinen matkalaukku on varmasti monen mielestä liian arka väriltään, mutta itse olen kovasti siitä tykännyt, koska hihnalta sen erottaa kyllä heti :-)

  Emppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi kaunis laukku! <3 Pitäähän sitä laukun vähän reissussa rähjääntyäkin, kunhan ei hajoa kokonaan ;) Kyllä nyt Rimowaa on niin kehuttu, että taidan siihen kallistua, Kiitos avusta :)

   Poista

Ihanaa, kun piristit päivääni jättämällä kommentin :)