tiistai 11. maaliskuuta 2014

Pellavalakanat


Meidän makuuhuoneessa on jotain uutta, josta olen pitkään unelmoinut. Nimittäin pellavalakanat! Näitä olen katsellut muilla jo ikuisuuden ja osto on lykkääntynyt vain ihan liian pitkään. Meillähän on hieman erikoiset järjestelyt, jotka vaikeuttavat lakanaostoksia. Minä nukun tuplaleveällä peitolla ja mies tavallisella. Kesällä sitten vaihdan tavalliseen peittokokoon, joten lakanoita ostaessa tarvitsemme yhden tuplasetin sekä kaksi tavallista lakanasettiä. Tämä rajoittaa hetken mielijohteesta uusien lakanoiden ostoa, sillä niitä tarvitsee aina niin monta settiä. Kaapeissa on nyt melko lailla vain valkoisia lakanoita, jotta kaikki kävisivät toistensa kanssa yhteen. Nyt repäisin ja ostin nämä pellavaiset vaalean harmaina. Lakanat ovat Annon ja pienenä miinuksena liian isot koot. Tyynyliina on aivan liian iso normaaliin tyynyyn, vaikka ostin ne pienimmät tyynyliinat. Tuplapeiton lakanassa on sauma keskellä poikittain, jota taas ei tavallisessa lakanassa ole. Muuten ollaan tyytyväisiä ja näissä on muuten tosi ihana nukkua.



---
New linen sheets in our bedroom.

13 kommenttia:

  1. Apua, telepatiaa! Juuri aamulla fillaroidessani kevättunnelmissa päätin, että tänään tilaan jostain vihdoin ja viimein ne pellavalakanat. Nimenomaan vaaleanharmaina. Nyt pitäisi enää päättää mistä - kiitos tästä vinkistä, menee harkittavien joukkoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kevättunnelmissa fillarointi vasta huipulta kuulostaakin! Joo ehkä se on tämä kevätfiilis, joka sai minutkin nämä vihdoin tilaamaan :))

      Poista
  2. Ihanat lakanat, olen haaveillut myös pellavalakanoista! Oliko näillä suunnilleen paljon hintaa? :) Pesitkö muuten lakanat ennen käyttöä, jos et, niin voisko toi suuruus johtua siitä? Kun pellavalakanoissahan on yleensä vähän liian iso koko, kun pellava kutistuu vähän pesussa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö <3 Niin kauan näitä mietiskelin, joten jo oli aikakin! Omat tilaukset oli siis: 1 tuplaleveä pussilakana (hinta netissä 89,90e), 2 normilakanaa (á 49,90e) ja 4 tyynyliinaa (á 9,90e). Ja pesin ennen käyttöä, kaikki lakanat taitaa olla pestävä ennen käyttöä. Nuo ei tosiaan kutistunut ainakaan pesuohjeen mukaisella 60asteen ohjelmalla. Toivotaan, että ajan kanssa menee enemmän kasaan :)

      Poista
    2. Oho, aika jännä etteivät kutistuneet, mutta toivotaan joo että kutistuisivat vielä jatkossa.. Ja ei ollenkaan pahan hintaiset, täytyykin harkita noita :))

      Poista
    3. Laita ehdottomasti ostoslistallesi ;)

      Poista
  3. Tilasin omani Ada&Inasta, http://www.adaina.fi/. Täällä on mainiota keskustelua aiheesta - hintavertailun kera: http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/07/pellavalakanoiden-vertailua-h-m-villa-stockmann-balmuir

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, tuolla olikin vaikka mitä ihanaa pellavasta :) Ja kiitos vertailulinkistä myös!

      Poista
  4. Kauniit lakanat! Itse olen haaveillut myös pellavalakanoista, mutta en ole saanut aikaiseksi ostettua. Jossain vaiheessa ajattelin panostaa Balmuirin pellavalakanoihin :) -Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Balmuirin lakanoita on kehuttu! Varmasti odottamisen arvoiset :)

      Poista
  5. Nätit on! Tarviiko pesun jälkeen mankeloida tai silittää? Vai onko ihan miellyttävät "ryppyisenä". Pääsekö koiruuskin pellavalakanoihin nukkumaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mankeloinut taikka silittänyt lakanoita, pelkkä pesu ja narulla kuivaus antoi ylläolevien kuvien rypyt lakanoihin. Tykkään jotenkin näistä ryppyisistä lakanoista ja mielestäni pellavassa rypyt on ihan sallittuja ;) Nukkuessa ryppyjä ei oikeastaan edes huomaa. Ensin pellava tuntui hieman kovalta iholla, mutta jo ensimmäisenä aamuna oli pehmeys tullut tilalle <3

      Poista

Ihanaa, kun piristit päivääni jättämällä kommentin :)