tiistai 8. huhtikuuta 2014

Berliinin tärpit 2/2


Vielä palataan hetkeksi Berliiniin :)

Prenzlauer Berg, Kollwitzplatz: Ehkä jopa suosikkini Berliinin alueista, niin suloisia taloja ja ihana fiilis! Lainasin tähän suoraan minulle vinkin kirjoittaneen teksin alueesta; "Lauantaimarkkinoilta (ja torstaisin luomutorilta) saa hyvän käsityksen alueesta, pikkukaduilla voi sitten kierrellä ja ihastella putiikkeja ja kahviloita. Markkinoilla kannattaa ehdottomasti käydä, sieltä paikallisetkin ostavat ruokansa ja kukkansa viikottain, se on ihan "oikea tori" josta saa myös hyviä tuliaisia. Kollwitzplatzin puistossa on myös vessa, tiedoksi vain jos torille lähtee syömään ja viihtymään!"

Me tosiaan kävimme näillä lauantaimarkkinoilla ja jotain pientä sieltä tarttui kotiintuomisiksikin. Nautiskeltiin siinä auringonpaisteessa suklaa croisantit sekä lähes ilmaista Rieslingiä ;) Prenzlauer Berg -alueella oli myös kokeilemisen arvoinen Anna Blume, jonka kolmikerroksinen aamiaistarjotin oli mieletön (kuvan laitoin instagramin puolelle; @placefordreams)


Berliinissä on nähtävyyksiä vaikka muille jakaa ja varsinkaan jos historia yhtään innostaa, niin sitä saa riittämiin (ilman museoissakin käyntejä). Tässä muutamia, joissa me kävimme

-Checkpoint Charlie oli mielestäni käymisen arvoinen paikka, vaikkakin surullinen toki. Siellä kuitenkin paljon Berliinin historiaa esillä, joten suosittelen.
-Museosaari (vaikka museoissa ei käyty, ainoastaan Berliinin tuomiokirkossa).
-Holokaustin muistomerkki
-Valtiopäivätalo ja sen kaunis kupoli. Me varasimme ennakkoon paikkamme netin kautta, joten jonotukselta vältyttiin
-Brandenburgin portti ja siitä Voitonpylväälle avautuva 17. juni straße

Ehdittiin näkemään aika paljon muutakin, mutta tässä ainakin osa :)


-Nikolaiviertel; Berliinin vanhin kaupunginosa. Pieni ja idyllinen alue, voin suositella suuntaamaan sinne ruoka-aikaan. Alueella suloisia ravintoloita, joissa kauniit terassit. Me kävimme jossain Italialaistyyppisessä, jonka nimeä en millään muista (googlekaan ei auttanut), mutta unohtuneesta nimestä huolimatta ruoka oli hyvää!


-Ostoksilla pyörittiin todella vähän, ainoastaan Muji aiheutti sydämentykytyksiä ;) Mutta jos kaipaat Guccia tms merkkitavaraa, suuntaa KaDeWeen. Ylimmässä kerroksessa myös todella kaunis ravintola!


-Kanavaristeilyllä kannattaa käydä, sieltä näki Berliiniä hieman erilaisin silmin.
-Näin keväällä / kesällä Berliinissä kannattaa ehdottomasti suunnata kanavan rantaan, jossa on todella kodikkaita terasseja, joissa saat lekotella rantatuoleissa (itsellähän terassijuomana oli mikäs muukaan, kuin lempparini Riesling).


-Omasta mielestäni Berliinin kaunein historiallinen aukio, jossa sijaitsevat; Deutscher Dom, Berliinin konserttitalo ja Franz. Friedrichstadtkirche. Varsinkin hieman hämärtyvään aikaan ihan mieletön!


-Jos taas olet samanlainen sokerihiiri, kuin minä niin edellisen aukion vierestä löytyy Fassbender & Rausch Chocolatier, joka on ehdottomasti paikkasi! Alakerrasta löytyy upein suklaamyymälä, jossa olen koskaan käynyt ja yläkerrasta kotoisa suklaakahvila. Alakerran myymälästä saat muuten myös ihania tuliaisia kotiin vietäviksi rakkaimmillesi :)


Tästähän tulikin aika jättipostaus, mutta toivottavasti auttaa teitä Berliiniin suuntaavia :) Jos et vielä lukenut tämän postaukseni kommentteihin tulleita upeita vinkkejä, niin lukaise ihmeessä läpi. Meidän lemppareita siis ehdottomasti matalempien talojen alueiden idylliset maisemat, ei niinkään korkeat tusinatalot toimistoineen. Berliinin jutut on hyvä päättää tähän laskevan auringon aikaan ikuistettuun kauniiseen maisemaan. Myös tämän postauksen kaikki kuvat Canonin lainakamerallani; pienellä ja kätevällä EOS M -järjestelmäkameralla.



---
My kind of Berlin.

7 kommenttia:

  1. Kiitos ihanista Berliini-kuvista ja vinkeistä! Lukaisin vielä uudelleen tuon aiemman postauksen kommenttivinkit. Nyt en millään malttaisi odottaa matkamme alkua! Aurinkoisia kevätpäiviä, sinulla on niin kiva blogi! T. Aava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain Aava, ihana jos näistä oli sinulle iloa ja hyötyä :) Toivottavasti teillä tulee ikimuistoinen reissu, nauttikaa <3

      Kiitos hirmuisen paljon ja samoin sinne :)

      Poista
  2. Kiitos paljon kaikista vinkeistä :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Kerrotko (vai oletko jo kertonut) missä yövyitte Berliinissä? Millainen hintataso siellä on? Haaveissa Berliini... :)

    -Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Jenni! Hotellimme oli Tryp Berlin Mitte, joka oli mielestäni toimiva! Ainoa miinus huonosta netistä, muttamuuten kaikinpuolin passeli :)

      Poista
    2. Ja siis hintataso Suomea halvempi, mutta ei nyt mikään ihan ilmainen :)

      Poista

Ihanaa, kun piristit päivääni jättämällä kommentin :)